är gnatbett farligt?

Muggbett kan vara farligt och bör behandlas så snart det uppstår ett problem. För det mesta kommer dessa bett inte att orsaka allvarliga skador, men det finns alltid potential. Många gånger kanske människor inte ens inser att de har blivit biten av gnats. Det finns dock tider när gnatbett kan bli mer komplicerat.

Det bästa rådet att hålla dessa bett från att bli ett stort problem är att tvätta bitområdet. Det kanske inte behöver ske direkt, men ju desto bättre desto bättre. I vissa fall kan man helt enkelt ta en daglig dusch för att minska infektionsrisken väsentligt.

Ett av de största problemen med gnatbett kommer från bakteriell infektion. Insekterna bor inte eller arbetar runt extremt rena miljöer, och även deras små fötter kan hämta skadliga mikroskopiska organismer. Därför kan bakterier införas i till och med ett litet sår. Bakteriella infektioner kan vara innehållna i bitområdet, eller kan spridas internt till andra delar av kroppen. I vissa fall kan de bli betydande hälsoproblem som kräver professionell medicinsk vård.

Detta gäller speciellt med öppna sår. Gnats, av vilka många behöver blodmjölker för att överleva, lockas till öppna blodkällor, där det behövs liten ansträngning för att få den näring som krävs. Konstant plockning av en gnatsherde kan orsaka ett sår att fester i veckor efter det att det normalt annars skulle bli botat. Att festering, i någon utsträckning eller annan, orsakas av gnats Ju längre såret är öppet, desto mer utsatt för infektion blir det.

Djur och andra djur, mer än människor, är benägna att gnida biter i öppna sår. Människor kan fly inuti, vilket håller de flesta gnats borta. Husdjur, å andra sidan, stanna ofta ute under en betydande del av dagen, om inte hela dagen. Om det finns ett öppet sår är det bästa sättet att ta hand om det, att det är skyddat med ett bandage som ofta ändras.

För att hjälpa till att hålla nötkött från att bli smittade, rekommenderas det också att daba området med ett antiseptiskt och kanske applicera en anti-kliarcreme. Dessa bett kliar ofta och skrapa på dem kan leda till ytterligare svårigheter och hålla såret öppet längre. Anti-kliar krämer gör ett bra jobb för att underlätta trangen att klia.