Är kortisonskräm säker att använda?

Cortisonkräm kan användas säkert och effektivt. Cremen används för att behandla ett antal hudförhållanden, inklusive eksem och utslag. Så länge den aktuella kräman används enligt tillverkarens eller vårdpersonalens anvisningar anses den vara säker för användning.

Eksem är ett av de villkor som kan behandlas med kortisonkrämer. Säker att använda, kan grädden effektivt bryta klåda och skrapcykel som berörde individer går igenom. Eksem leder till att huden blir röd och irriterad. Klyftan leder ofta till att personen kliar dem i ett försök att få lite lättnad. Tyvärr klipper den redan irriterad huden till mer klåda, och individen fortsätter att klia.

Kortisonkrämen bör appliceras sparsamt på det drabbade området. Snarare än att använda denna produkt på samma sätt som en fuktgivande lotion, är en liten mängd tillräcklig. Denna produkt ska inte användas under en längre tid. Människor som använder denna produkt under flera månader löper risken att utveckla tunn hud i området där grädden användes.

Denna produkt kan köpas utan recept på apotek. Det är en lågkoncentrationskräm som kan användas i ansiktet och andra känsliga områden. Cortison är också tillgängligt på recept i högre koncentrationer. Det kan användas när patienten inte får den lättnad som han eller hon letar efter i en lägre dos eller när hudirritationen ligger på armar, ben eller torso.

Användning av kortisonskräm och säkerhet hos barn är inte densamma som hos vuxna. Innan du använder denna produkt på ungdomar, kontakta en läkare. En medicinsk professionell kan rekommendera lämplig styrka att använda. I vissa fall kan en antihistamin användas tillsammans med kortisonkrämen för att behandla klåda.

Den som använder kortisonkrämer bör göra en punkt att följa anvisningarna noggrant för att se till att grädden är säker att använda. En ytterligare möjlig bieffekt i samband med denna krämanvändning är missfärgning av huden. För mer information om säkerhetsproblem rörande användning av kortisonkrämer, kontakta läkare eller apotekspersonal för råd.