behöver jag behandla pappersnedskärningar?

Trots att de tenderar att vara mindre sår är det vanligtvis bäst att behandla pappersnedskärningar. Detta beror främst på att skärningen är ett resultat av att främmande ämnen införs i kroppen, vilket kan orsaka spridningen av bakterier. Om ett litet pappersklipp lämnas obehandlat, kommer det ofta att läka sig, men det finns alltid risk för infektion, vilket kan leda till ett mycket allvarligare tillstånd. Djupa pappersklipp innebär en högre risk för infektion och måste vanligtvis behandlas omedelbart.

Det är lämpligt att behandla pappersnedskärningar om de är smärtsamma. Att bara rengöra och klä på såret kan påskynda läkningsprocessen, vilket också kan bidra till att minska smärta. Kort applicering av ett ispaket eller applicering av mintgel eller andra liknande produkter gjorda med mintplanten kan också hjälpa till att tråkig smärta. Over-the-counter smärtstillande medel som ibuprofen och aspirin kan hjälpa till att behandla pappersskärningar som är extremt smärtsamma.

Det finns flera sätt att behandla pappersnedskärningar, men det grundläggande tillvägagångssättet tenderar att vara i huvudsak detsamma. Det första steget är att rengöra såret för att skölja bort bakterier på ytan. Då kan skäret behandlas ytterligare med produkter för att minska smärta och bekämpa infektion. Nästa steg beror på skärets djup. En mycket lätt pappersskärning behöver inte vara bandaged, men en djupare snitt är mer sannolikt att behöva skyddet för att förhindra att bakterier tränger in i blodomloppet.

Tvätta noga med tvål och vatten är vanligtvis ett tillräckligt sätt att rengöra pappersskärningar. Antiseptika som gnidningsalkohol, väteperoxid och jod kan också vara effektiva. Om skuren är särskilt smärtsam kan det vara bäst att rengöra runt såret.

När området runt klippet är rent kan det behandlas med en antibiotikakräm, aloe vera gel eller andra liknande sårbehandlingar. Detta kan bidra till både snabbläkning och förhindra bakteriernas tillväxt. Även om detta steg kanske inte är nödvändigt för en mindre skärning, är det ofta tillrådligt eftersom det fortfarande finns möjlighet att infektera.

Då kan skäret täckas. Hur man täcker såret kan variera, beroende på platsen och djupet av skuren. I många fall ger ett litet bandage tillräcklig täckning. Djupare snitt eller sår i svåra områden kan behandlas med flytande bandage eller gasbind och tejp.