hur använder jag ricinolja för vårtor?

Castorolja är ett hemmedel för vårtor snarare än en behandling som en läkare kan rekommendera. Vanligtvis applicerar folk ricinolja till ett varg ett par gånger om dagen som behandling. Vissa människor finner emellertid det mer effektivt när de kombineras med en annan metod för att avlägsna vete. Många hävdar att ricinolja kan hjälpa till att bli av med en varma inom några veckor, men denna information kommer ofta från anekdotiska rapporter snarare än vetenskapligt bevis.

Du kan använda ricinolja för vårtor genom att gnugga oljan i vårtan eller genom att använda en medicinskippare för att applicera oljan på det drabbade området. Vissa människor täcker sedan området med ett bandage, vilket kan hålla ricinoljan koncentrerad på området och öka effektiviteten. Det finns emellertid några anekdotiska konton om att använda ricinolja för vårtor utan bandage. Du kan prova det på något sätt och byta metoder om du inte ser någon förbättring efter några veckor.

Det är oklart exakt hur ricinolja fungerar för en väda. Många alternativa och hemhjälpwebbplatser hävdar att det hjälper till att mildra vårtan och uppmuntra den att krympa. Om mjukningen eller krympningen verkar hända för långsamt när du använder ricinolja för vårtor, kan du försöka kombinera oljan med en annan behandlingsmetod.

Ett hemhjälpmedel innebär att vägen täcker med kanaltape under större delen av tiden. Med jämna mellanrum kan du ta bort kanaltape, suga upp huden i varmt vatten och försiktigt fukta den hårda huden lite. I ett försök att påskynda läkning, kan du också välja att lägga en droppe ricinolja till vårtan innan du sätter den i kanaltape.

Ett annat vanligt hemmedel med hjälp av ricinolja för vårtor innebär en kombination av ricinolja och vitlök. Du kan prova det genom att gnugga vassen med ricinolja eller applicera en droppe eller två av oljan och täcka sedan vargen med en liten bit färsk vitlök. Sedan kan du pakka in den här sammansättningen med ett bandage och bära det i flera timmar eller medan du sover.

Du kan göra det bra att söka läkare innan du använder ricinolja för vårtor. Även om ricinolja generellt anses vara säker för topisk applicering kan din läkares inmatning hjälpa dig att bestämma om det är rätt för dig. Dessutom kan en läkare ha förslag till dig om ytterligare behandlingar eller sätt att skynda på din helande.