hur använder jag väteperoxid för öronvax?

Användning av väteperoxid för borttagning av öron är ett vanligt hemreparat, och till och med många läkare rekommenderar det att rengöra öronen. Öronvax, även kallad cerumen, förhindrar utländska föroreningar som damm och mikroorganismer kommer in i öronkanalen, men en överdriven uppbyggnad kan orsaka obehag och hörselnedsättning. Använd inte väteperoxid för att ta bort öronvax om du har ont i öronen eller om det kommer vätska från örat. I dessa fall är det bäst att konsultera en sjukvårdspersonal. Människor med känslig hud bör inte använda detta hemmedel eftersom det kan orsaka hudirritation.

När du använder väteperoxid i öronen, använd en 3% lösning, som vanligtvis är tillgänglig från alla apotek. Väteperoxiden kommer att fungera på egen hand, men ibland tillsättes olja för att lossa vaxet ytterligare. Babyolja eller olivolja fungerar bra för detta ändamål. Ett ögondroppar gör det lättare att administrera väteperoxiden och oljan till örat.

Luta huvudet medan du står upp, eller lägg dig ner och utsätt det öra som ska behandlas. Oljan, om den används, bör tillsättas först. Placera två till tre droppar olja i örat med hjälp av ögonlocket och vänta ett par minuter innan du sätter in väteperoxiden. Sätt i två till tre droppar väteperoxid i örat med ögonlocket. Det kommer att bubbla och fizza ganska bullrigt.

Håll huvudet fortfarande tills fizzing stannar, vilket vanligtvis tar några minuter. Luta sedan eller vrid huvudet, se till att all vätska får rinna ur örat. Torka av öratets utsida med en bomullsboll. Spruta försiktigt varmt vatten i det behandlade örat med en spruta eller glödlampa för att rengöra vaxet. Använd aldrig vassa föremål för att rengöra örat.

Det är ibland nödvändigt att upprepa denna procedur, särskilt om det har påverkat öronvax i hörselgången. Du kan använda väteperoxiden två gånger om dagen i upp till tre till fyra dagar, om nödvändigt, för att lossa och rengöra allt vaxet. En bomullskula kan placeras i örat mellan behandlingar för att förhindra att vätskan dränerar ut på kläderna. Om det finns härdat vax i hörselgången är det bäst att prata med en vårdpersonal istället för att använda den här proceduren. Det finns risk för öron och käksmärta efter att ha använt väteperoxid för borttagning av öronvax, och det är inte en bra idé att använda denna behandling strax före flygning.