hur behandlar jag axelsvullnad?

Axelsvullnad kan orsakas av många olika faktorer, inklusive bursit, en rotator manschett riva, en frusen axel och tendinit. I de flesta fall kan svullnad i axeln behandlas enkelt. Men om det blir svårt att stå upp, ta upp lätta föremål eller höja armen, så är det viktigt att du besöker en läkare så snart som möjligt.

Att påbörja en behandlingsplan är ofta svårt utan att veta orsaken till axelvärk. Därför bör all kvarhållande smärta omedelbart diagnostiseras. Antalet behandling för axelsvullnad är vila. Bara genom att vila på axelområdet kommer svullnad att ofta avta. Om vila inte visar sig vara användbart kan andra behandlingar passa bättre.

Is kan placeras på en mindre skada som just uppstått. Isförpackningar som placeras på en svullnad axel inom två dagar efter en skada, minskar ofta svullnaden i axeln. En isbehandling kan också användas för återkommande problem som idrottskador. Isförpackningar bör vikas i handdukar, eftersom de aldrig ska komma i direkt kontakt med huden. Värme bör endast användas för kroniska skador, och aldrig för senare skador. Uppvärmningsanordningar ska inte lämnas i ett skadat område över natten eller i mer än två timmar åt gången.

Ibland kan sträcka axelområdet också minska smärta. Även om detta kan verka som en oxymoron, kan sträckning av en skadad muskel hjälpa till att lindra allvarlig smärta. Om du bestämmer dig för att använda stretchtekniker, se till att du frågar din läkare om olika övningar som kommer att gynna dig.

Icke-steroida antiinflammatoriska smärtstillande medel är också helt användbara för svullnad i axeln. Dessa smärtstillande medel kan köpas över disken, och de kommer att bidra till att minska smärta tillfälligt. Om en daglig rekommenderad dos av en icke-steroidal antiinflammatorisk medicin visar sig vara värdelös, kan det vara klokt att söka råd från en läkare. Allvarliga behandlingar som kortisoninjektioner och fysisk terapi kan ordineras efter att ha besökts av en läkare.

Ofta kan svullnad i axeln vara resultatet av en dålig rörelse. Denna typ av rörelse kan uppstå när en person deltar i en sport eller aktivitet som de inte känner till. Om du nyligen har deltagit i en ovanlig form av aktivitet är det bästa sättet att ta en antiinflammatorisk smärtstillande efterföljd av en isbehandling och vila. Ofta inte, kommer dessa enkla behandlingar att minska svullnad och lindra smärta.