hur behandlar jag en ansträngd bröstmuskel?

En ansträngd bröstmuskel kan uppträda efter en ansträngande fysisk träning eller en traumatisk skada på bröstet. Det är viktigt att besöka en läkare för att utesluta allvarliga medicinska tillstånd som brutet revben eller skador på musklerna som omger hjärtat. När diagnos av en spänd bröstmuskel har gjorts kan behandlingen påbörjas. Vissa behandlingsalternativ kan omfatta vila, överkiosk eller receptbelagda läkemedel och värme- eller isterapi.

Smärta är det primära symptomet för denna typ av ansträngda muskler. Beroende på skadans allvarlighetsgrad kan smärtan vara konstant, eller det kan intensifieras under någon form av rörelse som involverar bröstet. Om spänningen är svår kan det leda till ökad muskelsmärta i bröstet om man rör armarna. Eftersom vitala organ som hjärtat och lungorna befinner sig i bröstkaviteten är det extremt viktigt att få en noggrann diagnos istället för att försöka självmedicinera utan att veta om allvarlig skada har uppnåtts.

Vila är ett viktigt första steg i behandlingen av en spänd bröstmuskel. Spända eller drogade muskler kommer ofta att läka sig under en tidsperiod så länge som patienten undviker aktiviteter som kan orsaka ytterligare skador. Sängstöd rekommenderas generellt under denna återhämtningsperiod.

Medan återhämtning från en ansträngd muskel kan smärtstillande läkemedel hjälpa dig att vara mer bekväm. Överklagande smärtstillande medel som ibuprofen rekommenderas ofta eftersom ibuprofen bidrar till att minska svullnad och inflammation samtidigt som smärtlindring reduceras. Om icke-receptbelagda smärtstillande medel inte ger adekvat lättnad kan läkaren ordinera starkare mediciner.

Värme- eller isterapi rekommenderas ofta vid behandling av detta tillstånd. Båda metoderna har relativt lika framgångssatser, så huruvida man använder värme eller is beror till stor del på dina önskemål. Många patienter föredrar att använda isterapi de första dagarna efter skadan för att hjälpa till att minska svullnaden. Värmebehandling används ofta senare för att lossna musklerna. Varje metod ska användas för endast 15 till 20 minuter åt gången.

Efter några dagar av vila och återhämtning kan den person som har drabbats av en ansträngd muskel långsamt börja återuppta aktiviteten. Mjuka sträckningsövningar bör börja långsamt, med patienten stoppad om smärtan återkommer. När sträckningen blir bekväm kan du långsamt återuppta normala aktiviteter som tolereras, var försiktig så att du inte gör för mycket för tidigt. Fortsatt smärta ska rapporteras till en läkare.