hur blir jag av med ett ingrown hår på penis?

Det finns inte många sätt att bli av med ett ingrown hår på penis, eller på något annat område av kroppen. De flesta ingrowna håren kommer så småningom att arbeta sig ut på egen hand, men vissa kan behöva tas bort. Du kan göra detta med ett vaxkit eller nålpinnar. I vissa mycket allvarliga fall kan håret bli smittat och du kan behöva se en läkare för vidare behandling eller instruktioner.

Ett ingrown hår är ett hår som växer i sidled istället för rakt upp och ner. Detta gör att det blir fastnat under huden. Många gånger kan detta leda till inflammation och allvarlig smärta, liksom en ljuv bump där håret är inbäddat i huden. De med lockigt eller grovt hår är mest utsatta för ingroppade hår. Eftersom de flesta skönhetshår är grova i naturen är detta område också mycket benäget för ingreppade hår.

För att bli av med ett ingrown hår på penis, bör du först kontrollera att området är rent och torrt. Tvätta med tvål och vatten och klistra sedan med en ren, torr handduk. Använd ett vaxaggregat för att ta bort håret genom roten. Du kan hitta vaxkit på många varuhus och skönhetsbutiker. Om håret är mycket djupt inbäddat, kan du behöva använda något förutom vax för att ta bort det.

Om du väljer att inte vaxa, använd pincett för att plocka ut håret individuellt. Se till att du kan hitta hårsäcken där den härstammar och dra håret försiktigt. Innan du använder pincett, se till att du rengör dem noga med gnidningsalkohol. Försök inte raka ett ingrown hår eftersom det kan sprida bakterier och det kan göra ont inflammation sämre.

När du har tagit bort ett ingrown hår på penis, bör du tvätta området igen med en desinfektionsmedel eller -lösning. Antiseptisk säljs i de flesta apotek och det dödar alla bakterier som kan vara långvariga runt den drabbade platsen. Detta kommer att bidra till att infektion i hårsäcken utvecklas.

För att förhindra ett återkommande ingrown hår på penis, bör du exfoliera området för att ta bort död hud. Ibland kan rakning göra detta tillstånd värre, så om du inte vill ha hår på eller runt penisen, vaxa bort dem eller använd en kemisk hårborttagare avsedd för genitalområdet.