hur botar jag en god mage?

När människor talar om att ha en god mage kan de hänvisa till flera olika förhållanden. Denna term används för att identifiera sådana sjukdomar som surt matsmältningsbesvär, surt återflöde, upprörd mage, halsbränna och generell illamående. Oavsett den exakta karaktären hos den snygga känslan finns det flera olika hemkurer som ger snabb hjälp till olika människor. Medan ingen av dessa botemedel fungerar för alla, finns det en bra chans att minst en kommer att fungera för dig.

Att dricka en kolsyrad dryck är ofta allt som krävs för att personen ska bota och lätta trycket på en god mage. När trycket rinner, börjar smärtan i magen avta och eventuellt obehag i magen eller matstrupen börjar dämpas. Medan Ginger Ale eller någon annan kolsyrad soda kan användas, kan människor som föredrar något annat än sodavatten, dricka en av de kolsyrade drycker som finns tillgängliga i många stormarknader idag.

Ett förtjänat sätt att ta itu med smärtan hos en god mage är att blanda en liten mängd soda i ett glas vatten. För bästa resultat drar du hela innehållet av glaset på en gång, i stället för att försöka sippra gradvis. På en mycket kort tid kommer kombinationen att provocera en eller flera höga och utsträckta belches som lämnar magen känsla lättad och inte längre redo att explodera. Se till att du inte använder denna åtgärd mer än en gång i veckan, eftersom det finns några anekdotiska bevis på att natronkotan kan minska kaliumnivån i kroppen om den konsumeras regelbundet.

Örter kan ibland vara fördelaktiga när man arbetar med gas. Att brygga ett te med örter som pepparmint, ingefära eller vitlök kan vara till hjälp. En enkel fusion gjord med cayennepeppar och en liten mängd varmt vatten bidrar också till att ge lättnad till många människor.

Att ligga på vänster sida ger viss grad av lättnad i vissa fall. Denna position uppmuntrar syraflödet och kan hjälpa till att påskynda utstötningen av gas genom kolon. Medan den korta bullen av flatulens kan vara kortvarigt obehaglig, kan lättnad från magsgasen vara signifikant.

Att nedsänka i ett varmt bad kan ibland lindra magont. Bränn ett lavendel ljus eller rökelse medan du är i badkaret för att hjälpa till att slappna av nerverna. Kombinationen kan hjälpa naturen att ta sin kurs och låta gasen dämpas.

Tillsammans med dessa hemmet, kan du hitta lättnad från en god mage genom att ta över disken antacida tablett eller vätska. Många av dessa produkter infunderas med kalcium, vilket också kan hjälpa till att lugna smärtan hos en uppblåst mage.

I situationer där gas uppstår ofta är det en bra idé att konsultera en läkare. Den återkommande magont kan vara ett tecken på en utvecklande hälsofråga som kan behandlas med lätthet. Din läkare kommer att veta exakt vilken typ av prov som ska köras och kan sedan hjälpa dig att identifiera den korrekta behandlingen, baserat på din individuella situation.