hur effektivt är acidophilus för akne?

Trots att människor i alla åldrar kan ha akne, påverkar hudsjukdomar tonåringar och unga vuxna mer än någon annan åldersgrupp. Acne och zits dyker ofta upp under åren när unga vuxna bara börjar ta reda på vem de är och där de passar in i sociala miljöer, så många tonåringar är angelägna om att hitta ett botemedel eller ett sätt att förhindra akneutbrott. Även om unga vuxna kanske inte väljer acidophilus för akne, kan dessa “bra” bakterier vara ganska effektiva när de används för att bekämpa och förebygga utbrott. Acidophilus bekämpar de dåliga bakterierna som bygger upp i mag-tarmkanalen och orsakar akne.

Acidophilus-bakterien, känd vetenskapligt som Lactobacillus acidophilus, har studerats och visat sig ha många fördelaktiga effekter för övergripande hälsa, och det är extremt framgångsrikt när man bekämpar akne. Känt som ett probiotiskt, det hjälper till att förhindra uppbyggnad av skadliga bakterier och finns mestadels i skeden och i mag-tarmkanalen. Acidophilus hjälper kroppen att hålla syra på friska nivåer inom skeden, tarmarna och magen i ett försök att förhindra att skadliga bakterier orsakar infektioner. En acidophilusdos är märkt enligt hur många levande organismer som finns inom varje kapsel, en typisk dos är mellan 1 miljard och 10 miljarder organismer, fördelat på tre eller fyra doser varje dag.

När skadliga bakterier bygger upp i kroppen kan akne uppstå som en biprodukt av processen eftersom det finns mindre acidophilus tillgängligt för att bekämpa bakterierna. Så länge som hälsosamma nivåer av acidophilus bibehålls i kroppen, kan denna typ av bakterier avsevärt minska akneutbrottet. Vissa faktorer – inklusive receptbelagda läkemedel, antibiotika och klorerat vatten – kan bryta ned en persons nivåer av acidophilus, vilket gör tillskott av acidophilus för akne nödvändigt. Människor som tar acidophilus tillskott hittar dem på hälsokost och livsmedelsbutiker. Om piller inte är tilltalande, kan individen också konsumera mer yoghurt, även om nivåerna av acidophilus i maten varierar beroende på varumärke.

Biverkningar från behandling av Acne Acne är sällsynta, men vissa individer rapporterar att de upplever allergiska reaktioner, med symtom inklusive nässelfeber eller svullnad i halsen, läpparna, tungan och ansiktet och ökad svårighet vid andning. Om antibiotika har ordinerats för ett annat hälsotillstånd bör acidophilustillskott tas några timmar före eller efter antibiotika eftersom dessa läkemedel kan försvaga och döda både dåliga bakterier och bra, såsom acidophilus. Människor i alla åldrar, inte bara tonåringar och unga vuxna, kan framgångsrikt använda acidophilus för aknebehandlingar.