hur effektivt är royal gelé för fertilitet?

Royal gelé är ett ämne som sjuksköterska bin utsöndrar och matar till bebis och drottning bin. Drottning bin, kända för sin storlek och långa liv, konsumerar detta ämne som sin viktigaste kost. Många människor använder royal gelé tillskott när de försöker bli gravid, men effektiviteten att ta kunglig gelé för fertilitet är tveksamt. Medan det innehåller ett antal viktiga näringsämnen och är viktigt vid bi reproduktion finns det inget bevis på att det har någon effekt på mänsklig uppfattning. Innan det finns konkreta studier som visar det som användbart eller annars, tar vissa människor en “kan inte skada men kan hjälpa” hållning.

Detta ämne kallas ofta som en supermat, vilket innebär att den innehåller höga mängder näringsämnen som bekämpar sjukdomar. I bivärlden matas kunglig gelé till bila larver och håller drottningbina väl näring och i stand att producera tusentals ägg varje dag. Det är dessa kvaliteter som är ansvariga för sambandet mellan kunglig gelé och fertilitet. Vissa människor tror att eftersom detta ämne är så högt i näring och har en så stor effekt på drottningbina, måste den också ha en positiv effekt på mänsklig reproduktion. Vetenskapsmän har inte bevisat värdet av att använda kunglig gelé för fertilitet hos människor.

Många tror att användandet av kunglig gelé för fertilitet hjälper till genom att balansera hormoner som är avgörande för uppfattningen. De hävdar att komplettering med detta ämne resulterar i starkare ägglossning eller ett mer moget ägg under ägglossningen. Vissa tror också att ämnet kan hjälpa till att balansera de hormoner som är kritiska för implantation av ett befruktat ägg och ge ett näringsrikt livmoderfoder där det befruktade ägget kan utvecklas. Dessutom hävdar vissa att det kan hjälpa män också, till exempel när det gäller spermaproduktion.

Även om det inte finns något bestämt bevis på effektiviteten av kunglig gelé för fertilitet, har vissa studier visat att det finns sanning på några av dessa påståenden. Exempelvis har vissa studier visat att royal jelly and bee pollen kan förbättra spermier och hjälpa till att fixa oregelbundna menstruationscykler. Vissa djurforskningsstudier har också visat bevis på förbättrade graviditetsnivåer. Till dess att det finns slutgiltiga resultat finns det många som bestämmer sig för att prova det utifrån tanken att det inte kan skada, och vissa kvinnor hävdar att det har hjälpt sina ansträngningar att bli barn. Dessutom rekommenderar vissa naturläkare att det är möjligt för dem som hoppas kunna förbättra sin fertilitet.