hur får jag gratis hörapparater?

Hörselnedsättning kan vara en förödande upplevelse, särskilt för alla som inte har råd med kostnaden för hörapparater. Det finns dock organisationer som kan hjälpa till med att hitta fria hörapparater. Om du lider av hörselnedsättning och letar efter sätt att få hörapparater utan kostnad, finns det flera sätt att göra om att hitta högkvalitativa enheter.

När du söker gratis hörapparater kan du börja med att kolla med lokala ideella organisationer som ger dem de personer som inte har sjukförsäkring eller möjligheterna att köpa hörapparater. För att hitta en klubb eller en förening som erbjuder dem, fråga den lokala handelskammaren i din region. Ett annat sätt att hitta organisationer som ger hörapparater av hög kvalitet är att kolla in lokala telefonkataloger.

Det är också en bra idé att fråga din familjens vårdgivare om dokumentation av din hörselnedsättning. Hörselnedsättning måste verifieras av en kvalificerad audiolog innan du kan bli berättigad till många kostnadsfria och billiga hörapparater. Var beredd att ge information om den faktiska orsaken och diagnosen av din hörselnedsättning när du försöker få gratis hörapparater via ideella organisationer.

Du kanske vill fråga en medicinsk professionell eller audiolog direkt om program för låginkomst eller funktionshindrade patienter som har svårt att ge hörselmedel. I vissa fall kan din vårdgivare få tillgång till engångshörapparater som kan användas tillfälligt tills en mer permanent lösning kan ordnas. Medicinska proffs som arbetar inom audiologi har också tillgång till ett brett nätverk av hörselnedsättningstjänster som kan ge dig gratis hörapparater om du uppfyller vissa kriterier.

Överväg att be om information från hörapparatbanker. Det finns internationella organisationer som kan ge dig resurser för att få gratis hörapparater som kan hjälpa till att återställa mycket av hörselnedsättningen. Lions Club International har till exempel ett program som ger hörapparater gratis runt om i världen till dem med begränsade resurser eller möjligheten att få hörapparater och tillbehör.

Du kan också kontakta hörapparat tillverkare direkt om försöksprogram eller studiegrupper för nya digitala hörapparater eller engångshörapparater. När nya modeller håller på att utvecklas, har tillverkarna ofta fria prover som kan användas under en viss provperiod och sedan hållas när återkoppling ges av bärare. Hörapparat tillverkare kommer ofta att ge dessa modeller gratis till äldre och barn för att studera deras effektivitet.