Hur går jag in i en träningsrutin?

Att starta en ny träningsrutin är ett bra sätt att förbättra övergripande hälsa, fysisk kondition och styrka. Det kan dock vara svårt att hålla sig till en ny rutin. Ett av de bästa sätten att komma in i en träningsrutin är att göra konkreta mål och sedan göra det till en vana.

Många försöker göra vaga planer, som “Jag ska börja träna” eller “Jag ska träna mer.” Problemet är, utan en konkret plan, det är svårt att genomföra dessa mål. I stället försöker du göra en slutgiltig plan. När du börjar en ny träningsrutin, rekommenderar experter ofta att börja med cirka 20 till 30 minuter per dag, tre gånger i veckan.

Det är inte bara ett bra mål att hjälpa dig att komma in i en vanlig träningsrutin, men det hjälper dig också att följa dina framsteg när du upptäcker att du kan träna under en längre tid eller vid en högre frekvens under veckan. Ett annat bra sätt att börja träna är att välja aktiviteter du tycker om, och se till att du varierar dina planer. Prova aeroba aktiviteter en dag, och styrka träning en annan dag.

Det finns många roliga aeroba aktiviteter, som cykling, jogging, vandring eller simning, för att bara nämna några. Skräddarsy din träningsrutin till vad du kommer att njuta av, och du kommer att vara mer benägna att träna när du är planerad att. Om du gillar att träna inuti, eller som energi i en gruppklass, titta på en träningsvideo eller anmäla dig till en klass på ett gym. Om du gillar att vara ute, försök att gå för körningar eller långa promenader.

En av de största hindren att komma över när man försöker komma in i en träningsrutin är helt enkelt igång. Försök att välja en tid på dagen när du är mest villig att träna, vissa människor tycker om att komma upp tidigt, andra tar sin lunchpaus som en möjlighet att träna, medan andra gillar att träna i slutet av dagen för att slå ner. Någon av dessa metoder kan vara effektiva, så länge du kan klä på dina träningskläder och komma igång.

Samtidigt som du ställer in viktminskningsmål kan vara ett bra sätt att komma in i träningsrutinen, kan det också uppmuntra dig att sluta träna när du når ditt mål. I stället sätta viktminskningsmål i kombination med andra träningsmål, till exempel att öka löpning eller svänghastighet eller ta en längre vandring. Att nå dessa typer av mål kommer att göra dig mer uppmuntrad att fortsätta och se vad du mer kan göra.