hur kan jag bli av med vårtor?

Vartor är icke-maligna hudtumörer som orsakas av humant papillomvirus (HPV.) De kan, och verkar, verka som mystiska. De plågar många av oss på en eller annan gång. De är oattraktiva, kan bli ömma och kliande samt smittsamma och kan sprida sig om du kliar på dem.

Det finns olika typer av vårtor inklusive den typiska vargen, Verruca vulgaris, som generellt grödar upp på dina händer och fingrar. Plantarwarts (Verucca pedis) tenderar att dyka upp på fotsulorna. Plana vartor (Verruca plana) utvecklas i områden där en person rakar ofta och det finns könsvårt, vilket är sexuellt överfört. Filiformsvarten växer vanligtvis runt munnen, ögonen eller näsan.

Det finns flera alternativ när det gäller att bli av med dessa tumörer: Din läkare kan råda keratolys. Vid denna behandling kommer ett blåsmedel som salicylsyra appliceras på lesionen, varefter din läkare kommer att använda en pimpsten och ett blad för att avlägsna den döda ytan och avlägsna tumören.

En annan metod är kryokirurgi. Med denna metod appliceras flytande kväve direkt i området. Denna aktuella applikation etablerar en blåsor mellan vårtan och det yttre skiktet på huden. Lesionen är frusen och i tiden dör huden runt lesionen och faller av som vart.

Curettage, vilket innebär att klippa, är ett annat alternativ. Varten är skivad och lyfts ut ur huden. En patient får en lokalbedövning under denna procedur. Dermatologen tar bort tumören genom att skrapa och / eller skrapa ut det.

Laserbehandlingar brinner av lesionen via laserstrålar. Detta anses vara state-of-the-art behandling. Eftersom ingen skärning är inblandad är detta ett icke-invasivt tillvägagångssätt.

Vissa läkare föredrar att direkt injicera antigener i tumören, vilket enligt uppgift stimulerar kroppens immunsystem, vilket leder till eliminering av viruset.

En mindre ortodox behandling är användningen av kanalband. Wrap det drabbade området med kanaltape och med tiden smälter tejpen på örterna och de faller av.

Ett homeopatiskt tillvägagångssätt är att suga i området i ciderättika och sedan täcka det med ett bandage. När vargen blir mörk, sluta att applicera ättika och låt området torka ut. När det inträffar, avlägsna vårtan. Använd inte denna teknik på könsorganen.

Din hudläkare kan rekommendera en aktuell lösning, av vilka många finns på marknaden, som kan hjälpa till med att eliminera dessa tumörer.