hur kan jag få den bästa ortopediska rehabilitering?

Om du har haft en ny operation, till exempel en gemensam ersättning och din läkare har rekommenderat att du börjar behandla fysioterapi, överväga ett rehabiliteringscentrum för muskuloskeletala som är utrustad för att tillhandahålla ett program som är anpassat till dina behov. Var säker på att en certifierad fysioterapeut är på uppmaning till polikliniska nödsituationer, och kan ge specialutbildning för att fortsätta hemma. Fråga om anläggningen erbjuder specialiserade tjänster som du kan behöva, till exempel ett rehabiliteringsprogram för förare, och var säker på att tjänsten kommer att omfattas av din sjukförsäkring plan. Det kan vara en bra idé att ta en rundtur i rehabiliteringscentret, och kontrollera alla uppgifter och anläggningsbetyg också.

Innan du börjar något ortopediskt rehabiliteringsprogram kanske du vill fråga din primärvårdspersonal att du hänvisar till en ortopedisk specialist. En fullständig undersökning och diagnos kan hjälpa din läkare att bestämma bästa ortopediska rehabilitering för ditt tillstånd. I många fall kan röntgen eller magnetisk resonansbildning (MR) rekommenderas. När din läkare eller kirurg har ordinerat fysisk eller arbetsterapi, kanske du vill göra lite forskning innan du väljer ett rehabiliteringscenter.

När du har begränsat dina val gör du ett möte för ett inledande samråd på en av centren. Fråga om du kan turnera anläggningen för att följa sina rutiner, träffa personalen och se utrustningens centrum. Det kan vara en bra idé att välja ett rehabiliteringscenter med ortopediska sjuksköterskor som hjälper dig efter behov. Du bör fråga om ett telefonnummer där sjuksköterskor kan nås om du har frågor. Observera också om anställda verkar hjälpsamma och villiga att ta tid att svara på dina frågor och ta itu med dina problem.

Medan du är där, be om att se en lista över referenser från alla certifierade terapeuter. Du bör fråga var specialisterna har fått sin träning, till exempel American Physical Therapy Association, och försök att bestämma anläggningsgraderna för att säkerställa höga krav på patientvård. Din ortopediska rehabilitering kan också innefatta behovet av specialiserade tjänster. Även om inte alla ortopediska rehabiliteringscentra tillhandahåller dessa tjänster kan de som gör inte acceptera vissa försäkringsplaner. Det kan vara bäst att utarbeta detaljerna innan du fattar ett slutgiltigt beslut.

Under ditt samråd och turné märker du utrustningen som används i mitten. Kontrollera renlighet och underhåll av alla maskiner. Vissa faciliteter erbjuder också vattenterapi. Slutligen fråga om ortopedisk rehabiliteringsträning så att du kan fortsätta hemma.