hur kan jag minska smärtstillande smärta för min bebis?

Många barn är obekväma när de är barnsjukdomar. Vissa har lågkvalitativ feber och har ljusa röda kinder. Andra gånger kan du säga att en baby är tänd av sin irritabilitet, extra drooling, eller om du ammar, kan du märka en mycket smärtsam klämma på din bröstvårtor. Det finns faktiskt många tips för att minska smärtstillande smärta hos spädbarn. Vanligtvis från dessa tips hittar du en metod eller två som ditt barn föredrar mest.

Vissa mammor tycker att amma en barn oftare kan hjälpa till att minska smärtan från tandvården. Du kan enkelt få en baby att sluta bita genom att få barnet i närheten av bröstet när han klämmer fast, så han måste öppna sin mun för att andas. Eftersom barnen inte bara ger näring utan också tröst från omvårdnad, några extra matningar eller bara några ögonblick av amning kan minska smärtlindring i vissa barn avsevärt.

Andra barn behöver något att tugga för att minska smärta från tandvård. Du kan använda ett antal köpta tänder för detta ändamål. Vissa är flytande och kan frysas. Kolla saker hjälper ofta till att minska smärta eftersom de hjälper dom att tummla tandköttet. Du måste vara särskilt försiktig när en baby redan har några tänder. De kan bita genom det yttre beläggningen av gel eller vätskefyllda tänder, och även pacifiers. Var noga med att förkasta allt som barnet lyckas bita igenom.

En annan metod som drar nytta av att använda kallt är frysande fuktiga tvättdukar för att barnet ska tugga på för att minska smärta vid tandvården. Förvara dessa i plastpåsar så att de hålls sanitära och ta inte på den “frysen” eller fritt brännsmak. Byt regelbundet tvättdukar, varenda dag, med nya, och låt bara en baby ha en tugga på en frusen. Var noga med att tvätta den igen innan du refresterar den.

Vissa barn hjälper till med en liten bit av tandköttsmassage för att minska smärta vid tandvården. Med rena händer gnider du ett finger längs tarmens topp och utövar en liten mängd tryck på varje framkallande tand eller svullnad tuggummi. Du kan också gnugga lite is, men var noga med att hålla tag i det, så barnet stryker inte. En dryck från en flaska kallt vatten kan också hjälpa till med smärtlindring, eller från en sippig kopp om en baby inte tar flaskor. Om ditt barn exklusivt är ammande kan du istället erbjuda kylmjölk.

Vissa föredrar att använda aktuella analgetika som Orajel®. Dessa kan fungera bäst strax innan en bebis är redo att slappa eller gå och lägga sig för en natt. Drooling tenderar att göra dessa ineffektiva inom 10-30 minuter, men att ge tillfällig lättnad kan vara bara den sak som behövs för att minska smärtlindring tillräckligt länge för att en baby ska gå och lägga sig.

När en baby är verkligen obekväm, behöver man inte förlänga obehag om ovanstående metoder inte fungerar. Användning av spädbarn acetaminofen eller ibuprofen kan avsevärt minska smärtlindring och främja ett lyckligare barn. Detta kan också skära ner på någon liten feber som en baby kan springa på grund av tandvård. När en baby växer mer vana vid tandvård börjar de vanligtvis att få lite mindre obehag. Det är normalt under det första och andra året när tandvårdsmedicin sannolikt kommer att uppstå. Å andra sidan verkar vissa barn komma igenom tändfasen med minimal obehag och kan bara behöva hållas, distraheras eller cuddles.