hur kan jag öka serotonin naturligt?

Några sätt på vilka du kanske kan öka serotonin naturligt är genom att träna, ta vitamin B-tillskott och äta hälsosamma kolhydrater. Exponering av solljus kan också få dig att känna dig mycket mer glad i allmänhet. Det är också vanligt att undvika överskott av koffein eller alkohol, som kan påverka hur din hjärna stabiliserar dina humör. Om du vill öka serotonin naturligt för att undvika receptbelagda anti-depressiva och humörhöjande läkemedel kan du kanske göra det, men det är en bra idé att komma ihåg att extrem depression är ett allvarligt problem. Om du upplever allvarliga depressioner eller drastiska humörsvängningar regelbundet bör du noga rådgöra med din läkare eftersom naturliga metoder kanske inte räcker till för att framgångsrikt behandla ditt tillstånd.

Att få regelbunden träning kan öka dina serotoninnivåer. När du tränar tar du vanligtvis mer syre, och extra syre kan hjälpa till att fylla på dina serotoninbutiker. Mängden motion som krävs för att kontinuerligt hålla dina serotoninnivåer kan variera, men de flesta läkare rekommenderar minst 20 till 30 minuters träning fyra eller fem gånger per vecka för att hjälpa till med stress. Vitamin B är också mycket viktigt för att hjälpa din kropp att producera serotonin efter det att den har blivit utarmad. Du kan få i vitamin B du behöver dagligen genom att antingen ta kosttillskott eller äta mer gröna grönsaker, mejeriprodukter och fullkornsbröd, som alla innehåller naturligt mycket vitamin B.

Kolhydrater kan öka serotonin naturligt, men det är viktigt att undvika de ohälsosamma kolhydraterna och istället försöka ta in de goda. Dålig kolhydrater inkluderar alla typer av raffinerat vitt mjöl och stärkelse livsmedel. Många alltför bearbetade livsmedel innehåller ett överskott av ohälsosamma kolhydrater. Goda kolhydrater inkluderar hela korn, frukt och grönsaker. Om du äter rätt kolhydrater regelbundet kan du börja märka att du känner dig mindre deprimerad över tiden.

Forskning tyder på att exponering för solljus kan bidra till att naturligt öka serotonin. Du kanske kan skörda fördelarna med solljus för ditt humör genom att antingen gå ut i solen eller använda en UV- eller ultraviolett lampa. Det finns också andra typer av lampor gjorda speciellt för humörförbättring som inte använder UV-lampor, vilket innebär att det finns mindre risk för solbränna eller hudskador. Att hålla sig borta från koffein och alkohol kan också hjälpa dig att öka serotonin naturligt. Produkter som innehåller koffein och alkohol kan få dig att känna dig bättre tillfälligt, men på lång sikt gör de här produkterna mycket mer skada än bra för humörhöjd och kan dessutom orsaka andra hälsoproblem.