hur kan jag påskynda matförgiftning återhämtning?

Medan de flesta bouts av matförgiftning kan behandlas hemma, kan allvarlig matburna sjukdom kräva en medicinsk professionell uppmärksamhet. Ett av de enklaste sätten att påskynda matförgiftning återhämtning är att vila. Undertryckning av kräkningar eller diarré med receptfria läkemedel rekommenderas vanligtvis inte eftersom dessa livsmedelsförgiftningssymtom ofta hjälper till att utvisa mikroorganismer från kroppen. Att vara hydratiserad av dricksvatten eller örtte är också rekommenderat, och måltiderna ska vara lätta och milda.

Matförgiftning kan vara extremt obekväma, men lider kan oftast rida ut symptomen hemma. Några vanliga symptom på matförgiftning kan inkludera illamående, magkramper, kräkningar och diarré. Patienter som upplever allvarliga symptom bör dock söka läkarvård så snart som möjligt. Läkare kan vanligtvis hjälpa människor som upplever mild till måttlig matförgiftning också.

Vila är oerhört viktigt under återvinning av matförgiftning. Att låta kroppen vila hjälper dig att bekämpa sjukdomen snabbare. Människor som lider av matförgiftning bör inte påverka sig själva. De ska inte gå till jobbet eller till skolan, till exempel. Helst bör de stanna i sängen.

Kräkningar och diarré är några av de vanligaste symptomen på matförgiftning. Medan dessa symtom kan vara mycket obekväma för de flesta, rekommenderas vanligtvis inte mageläkemedel för att stoppa dessa symtom. Dessa åtgärder är kroppens metoder att bli av med de skadliga mikroorganismer som orsakar sjukdomen. Undertryckande av dessa symptom under återhämtning från matförgiftning möjliggör att dessa skadliga mikroorganismer håller sig kvar i kroppen, vilket möjligen medför en längre återhämtningsperiod.

Dehydrering kan också inträffa under återvinning av matförgiftning, eftersom kroppen utsöndrar en stor mängd vatten genom kräkningar och diarré. Vissa tecken på uttorkning kan innefatta mörk urin, muntorrhet, yrsel och trötthet. För att förhindra dessa symtom är det viktigt att vara hydratiserad. Vatten är det bästa vätsket att dricka för att hjälpa till att bekämpa uttorkning.

Medan koffeinhaltiga drycker bör undvikas kan örtmedel hjälpa till med matförgiftning. Inte bara kommer dessa att hjälpa till att förhindra uttorkning, men de kan också hjälpa till att lugna en upprörd mage och främja korrekt matsmältning. Gingerte och mintte är två typer av te som kan gynna en matförgiftningslidare.

Efter att de initiala symtomerna avtar något, kan en matförgiftningslidare känna sig som att äta igen. Komplexa livsmedel och måltider rekommenderas vanligen inte vid denna tidpunkt, eftersom matsmältningssystemet fortfarande är svagt och känsligt. Enkel mat, såsom torrt rostat bröd och vanligt ris, rekommenderas vanligtvis. Sockerarter, å andra sidan, bör undvikas under matförgiftning återhämtning, eftersom de kan förvärra symtomen.