hur känner jag igen från en uti?

Att känna igen pus från en urinvägsinfektion (UTI) är ofta svår att omöjliga om du inte ser under ett mikroskop. Du måste också utesluta möjligheten att ha andra infektioner, som sexuellt överförbara. Om urinen är grumlig kan det vara ett tecken på blod, som vanligtvis innehåller vita blodkroppar. När du försöker känna igen pus från en UTI kan du vara pedagogisk och hjälpsam för framtida referens, boka ett möte med en läkare för att bekräfta dina misstankar och få problemet behandlat.

Det är vanligtvis inte möjligt att se pus från ett UTI med blotta ögat. I de flesta fall kommer en läkare att be om ett urinprov att analysera under ett mikroskop. För att samla ett urinprov torkar du det vaginala området med en steril torka och samlar sedan urinmassan för att få en ren fångst. Efter detta kommer en sjuksköterska ta urinen till ett bakrum för att se på det. Om en läkare eller sjuksköterska uppmärksammar eller upptäcker vita blodkroppar i urinen, kommer han eller hon att överväga dessa fynd tillsammans med dina symtom för att avgöra om du har ett UTI.

Om du ser pus från ett UTI, sluta att överväga att det kanske inte kommer från en UTI. Pus i urin är ofta ett symptom på sexuellt överförbara infektioner (STI), såsom klamydia eller gonorré. Dessa STI kan presentera symptom som liknar ett UTI. Se en läkare så snart som möjligt för att utesluta dessa infektioner. Vänster obehandlad kan gonorré leda till infertilitet eller andra allvarliga komplikationer.

Molnig urin är ett typiskt tecken på ett UTI. Molnigheten är ofta från blod, som innehåller vita blodkroppar för att bekämpa din infektion. Eftersom det inte är troligt för din kropp att befria sig från infektionen utan hjälp väljer de flesta att ta receptbelagda antibiotika för att eliminera infektionen inom några dagar. Relief från smärtsam urinering observeras vanligen inom 48 timmar efter att läkemedlet tagits.

Många tror att de känner igen pus från ett UTI och försöker behandla sig med örter och andra hemmetoder. För säkerhets skull, kontakta en sjukvårdspersonal för att få råd. Pusfylld urin kan vara ett symptom på ett allvarligare problem. Faktum är att UTI kan vara mycket allvarliga om de lämnas obehandlade eftersom infektionen kan flytta till njurarna. Även om du är inställd på att behandla UTI hemma, fråga din primärläkare vad den bästa metoden kommer att bli och om det finns tecken på ökad infektion som du ska ta hand om.