hur mycket vatten ska jag dricka dagligen?

Hälsoexperter säger att den genomsnittliga personen ska dricka åtta 8-ounce (236,6 ml) glas vatten dagligen. Exakt hur mycket vatten du ska dricka varje dag kan bero på hur stor du är. Vissa vårdpersonal rekommenderar att du dricker en halv ounce (14,8 ml) per 1 kilo (0,45 kg) kroppsvikt. Om du till exempel väger 150 pund (68 kg), ska du dagligen dricka 75 gram (2,2 liter) vatten. Andra faktorer som kan påverka hur mycket vatten du ska dricka dagligen inkluderar din fysiska aktivitetsnivå, klimatet där du bor, din kost och vissa andra hälso- eller medicinska faktorer.

Om du är aktiv i sport eller om vädret är varmt eller fuktigt där du bor, bör du lägga till mer vatten i din dagliga dryckkvot. Detta beror på att din kropp kommer att förlora vätskor när du svettas. Att dricka tillräckligt med vatten kommer att fylla på vätskenivån i kroppen. Många hälsoexperter rekommenderar också att man dricker destillerat vatten istället för kranvatten, vilket kan innehålla klor eller andra föroreningar.

Det sägs ofta att en person behöver dricka mindre vatten dagligen om han eller hon konsumerar vattna livsmedel, såsom soppor eller meloner. Andra tror att dricka andra drycker kommer att minska mängden vatten som en person behöver dricka dagligen. Man tror att det finns viss sanning för dessa teorier, men i vilken omfattning andra typer av vätska kan räknas mot en persons dagliga vattenintag är det en fråga om debatt bland många vårdpersonal.

Vissa hälsoexperter säger att kroppen behandlar vattniga livsmedel och andra drycker på ett sätt som skiljer sig från hur det behandlar vatten, vilket innebär att andra typer av vätskor inte ersätts för vatten inte ger tillräcklig hydratisering. De flesta experter är dock överens om att vanligt vatten är den bästa källan till vätskor. Detta beror på att det inte innehåller några kalorier eller tillsatser, det är billigt och det är lättillgängligt i de flesta delar av världen.

Kvinnor som är gravida eller ammar, människor som lider av sjukdomar som orsakar kräkningar eller diarré och personer som försöker gå ner i vikt borde normalt dricka mer vatten dagligen. Vissa andra medicinska tillstånd, som blåsinfektioner, bör också behandlas med en ökning av vattenförbrukningen. Ökande vattenintag kompletterar inte bara kroppens vätskor, det hjälper också kroppen att spola ut oönskade ämnen. Till exempel, brinner fett för att gå ner i vikt skapar avfallsprodukter som måste spolas från kroppen. Att dricka mer vatten dagligen hjälper till att ta bort dessa toxiner från kroppen.

Vissa människor som lider av vätskeretention, även känd som uppblåsthet, är ovilliga att dricka extra vatten eftersom de tror att det kommer att göra uppsvällningen värre. Att behålla vatten är dock ofta ett tecken på att kroppen inte får tillräckligt med vatten, vilket gör att det hämtar vilket litet vatten det har. Mot intuitivt, även om du känner dig uppblåst eller dina anklar är svullna, kommer det att hjälpa dig att dölja mer överskott av vätskor som lagras i dina vävnader.

Det är möjligt att överdosera på vatten. För mycket vatten kan kasta kroppens elektrolyter ur balans och kan orsaka många typer av symtom, inklusive huvudvärk, krämpning, illamående, förvirring och kräkningar. I vissa fall kan det till och med vara dödligt. Vattenförgiftning, även kallad vattenförgiftning, är dock mycket sällsynt och uppträder mest under ovanliga omständigheter och när stora mängder vatten konsumeras inom kort tid.