hur säger jag skillnaden mellan eksem och torr hud?

Det finns många likheter mellan eksem och torr hud, men det finns också många skillnader. Några av skillnaderna är orsakerna till varje tillstånd, de vanliga symptomen och hur de ska behandlas. Det är inte ovanligt att torr hud och eksem uppträder separat eller i samband med varandra. Båda förhållandena kan behandlas framgångsrikt med naturliga ingredienser såväl som med kommersiellt producerade eller receptbelagda produkter. Patienter måste ofta prova flera olika typer av behandlingar för att hitta den mest lämpliga för sina behov.

Orsakerna till torr hud inkluderar mild uttorkning, genetiska markörer och hudirritation orsakad av miljön eller intoleransen hos en viss tvål eller hudvårdsprodukt. Både eksem och torr hud kan också vara ett resultat av överbada eller bada eller duscha i mycket varmt vatten eftersom båda är kända för att torka ut huden. Eksem bedöms orsakas av en mild till måttlig autoimmun sjukdom som får huden att reagera på ett sätt som liknar en allergisk reaktion. Vetenskapliga forskare letar fortfarande efter ett mer definitivt svar när det gäller orsaken till detta vanliga hudsjukdom.

Eksem och torr hud har mycket specifika symtom som ofta skiljer sig vildt från varandra. Medan eksem liknar torr hud, har den unika symtom, till exempel utseendet av vätskefyllda blåsor och röda utslag som inte är vanliga för trädgården. Torr hud känns vanligtvis tätt och sträckt, medan eksem berörd hud faktiskt kan utsöndra fukt från blåsorna eller skadorna. Ekzema orsakar vanligen allvarlig klåda samt knäckt och blödande hud i vissa fall. Vanlig torr hud är vanligtvis mindre smärtsam och uppenbarar sig inte med sprickor, blåsor eller sår.

Vissa produkter för torr hud är effektiva vid behandling av eksem symptom, men det är mycket vanligare för eksem patienter att kräva olika produkter för lättnad. Behandling av torr hud kan vanligtvis uppnås med beteendets förändringar, såsom att dricka mer vatten, bada i måttligt vatten och applicera lotion för torr hud. Samma metoder kan användas för att behandla eksem, men de flesta kommer att rekommenderas att använda eksemspecifika topiska salvor för bästa möjliga resultat. Vissa experter föreslår koständringar, inklusive begränsande mejeriprodukter, i ett försök att kontrollera eksemsymptom. Eksem och torr hud kan vanligtvis kontrolleras med lämpliga behandlingar, även om eksem patienter ofta söker läkare för effektiv långtidsvård.