hur säger jag skillnaden mellan influensa och strep hals?

En stor skillnad mellan influensa och strep hals är att strep orsakas av bakterier, medan influensan orsakas av ett virus. Att skilja mellan dessa villkor kan göras genom att känna igen de stora symtomen på varje sjukdom. Influensa, även känd som influensa, är en övre andnings sjukdom, markerad av feber, frossa och kroppssmärtor. I närvaro av influensan är en hosta och extrem trötthet också vanliga. Strep hals kommer att ha några liknande symtom, men inte typiskt orsakade övre luftvägssymtom som näsa och nysning.

Influensan och strep halsen är både allvarliga sjukdomar som ofta kan leda till stora komplikationer. Både influensa och strep hals är mycket smittsamma. Medan de två delar likheter, är ett säkert sätt att skilja mellan dem en läkares undersökning. Om feber och ont i halsen finns, kommer läkaren att undersöka halsens baksida.

Vanligen i fall av strep är det vanligt att ha vita fläckar på baksidan av halsen eller på tonsillerna. Dessa vita fläckar finns emellertid inte typiskt hos patienter som lider av influensa. Om läkaren känner igen tecken på steg i halsen, kommer han generellt att beställa en halskultur. En halskultur utförs genom att sväva ryggen på halsen och förbereda en mikroskopisk glid i saliven. Om testet är positivt kommer kulturen att visa tecken på streptokockbakterierna, vilket ger symptom av strep hals.

Om du har fått diagnosen strep hals, kommer du med största sannolikhet att få en antibiotikabehandling för att döda bakteriestammen i kroppen. Antibiotika kommer dock inte att ha någon inverkan på virusinfektioner. Om du lider av influensa, är sängstöd, hydrering och överkänslighets smärtstillande medel för kroppssmärtor i grund och botten allt som kan göras tills viruset löper sin kurs. Det finns vissa antivirala mediciner som en läkare kan ordinera, men om de inte tas vid sjukdomsuppkomsten kommer denna medicin att vara ineffektiv.

Om du inte har sett en läkare och inte kan skilja mellan influensa och strep halsen, finns det andra symtom som bör ge ledtrådar. En torr, hackande hosta som åtföljs av en käpp eller rinnande näsa är nästan aldrig orsakad av strep. Om du upplever dessa symtom tillsammans med ont i halsen och feber, har du troligen en virusinfektion eller influensa. Om din enda symtom är feber, svullna körtlar och svårigheter att svälja, har du troligtvis en infektion med strep hals.