hur ska jag förbereda mig för att få massage?

Många människor söker massagebehandling för att behandla spänning, smärta och stress. Flera professionella massageorganisationer är överens om att massageterapi minst en gång i månaden kan ha positiva långsiktiga effekter, speciellt om klienterna förbereder sig för att få en massage med omsorg, snarare än att behandla det som en vanlig medicinsk möte. För att få ut det mesta av upplevelsen är det en utmärkt idé att ta lite tid ur ditt schema för att slappna av, fokusera på din kropp och göra det till en speciell dag.

När du förbereder dig för att få en massage, är det första beslutet du behöver göra, vilken typ av massage du vill få. Det finns ett antal alternativ till massagebehandling, inklusive traditionell svensk, akupressur, djup vävnad, Watsu och utlösningspunkt. Låt dig läsa om olika typer av massagebehandling och bestämma vilken du tycker är bäst för dig. Sök sedan en välrenommerad massageterapeut eller dagspa för att göra ett möte.

Tänk på andra skyldigheter som du kanske har i ditt schema när du gör massageavtalen. Det är inte en bra idé att planera en massage i mitten av en hektisk dag – försök att få ett möte på eftermiddagen, till exempel, så att du kan arbeta och sedan gå hem efteråt. Bättre än, planera ett möte för en dag du inte arbetar alls, så att du kan förbereda före mötet genom att koppla av. Om möjligt, planera en bubbelpool eller bastu innan din massage för att lossna upp dina muskler och börja avvecklingsprocessen.

På dagen för ditt möte, förbered dig för att få en massage genom att äta lätt minst en timme före din session. Att ha en liten mängd mat i magen kommer att förhindra att du känner dig hungrig utan att du får känna dig uppblåst. Om du har varit fysiskt aktiv, dusch och klä i färskt klädsel för din massageterapeut. Ställ undan tiden innan ditt möte för att koppla av, dricka lite te eller vatten och läs en bok eller tidskrift. Du vill inte ange mötet som sparats från din dag.

Om detta är ditt första besök till massageterapeut eller spa, planera att anlända minst 20 minuter tidigt för att fylla i ett klientformulär. Många spa kommer att skära in på din avgångstid om du kör sent, så även repetera klienter ska komma fram 5-10 minuter tidigt. Att vara tidigt för ditt möte kommer också att bidra till att minska känslor av stress och nervositet. De flesta dagens spa har ett väntrumsområde, ta ett ögonblick i väntrummet för att förbereda dig genom att andas djupt och avkopplande.

Din massage terapeut kommer vanligtvis att hämta dig för din massage. Det här är en bra tid att ta fram områden du vill ha särskilt arbete på, liksom känsliga fläckar på din kropp som du hellre vill undvika. Terapeuten kommer att visa dig i rummet där du kommer att arbeta tillsammans och gå ut, så att du kan förbereda dig för att få massage genom att klä av dig till din komfortnivå och få dig på massagebordet. Ta några djupa andetag, koppla av och njut av din massage.

Under massagen, kommunicera med din massageterapeut. Se till att han eller hon är medveten om din komfortnivå med intensiteten i trycket, och kom ihåg att massage aldrig ska vara smärtsamt. Du kommer att få en mer positiv massageupplevelse om du ger feedback till terapeuten, som vill se att du lämnar sessionen, känner sig uppdaterad och förnyad.