hur sover jag med illamående?

Det finns olika omständigheter som kan göra det svårt att sova med illamående. Om du har känt dig illamående på natten kan några sätt att hjälpa dig somna vara avslappningstekniker eller vissa elixir som är kända för att behandla illamående. Dessa kan innehålla receptfria illamående medicin eller växtbaserade läkemedel du kan laga hemma.

Innan du letar efter en lösning som hjälper dig att sova med illamående, kan en bra idé vara att lära orsaken till dina symtom. Om det här har varit ett pågående eller återkommande problem kan du söka professionell rådgivning från en läkare för att få reda på om det finns redan existerande tillstånd som orsakar kronisk illamående. Om du är ganska säker på orsaken till din illamående, finns det enkla åtgärder som kan hjälpa dig att sova.

Först och främst bör du koppla av så mycket som möjligt före sänggåendet. Det är nog inte en bra idé att titta på tv-program som är mycket stimulerande. Att läsa en avkopplande bok, ta ett varmt bad eller bara lyssna på mjuk musik kan hjälpa dig att koppla av. Det finns andra avslappningsmetoder och tekniker som meditation som kan hjälpa till också. Stress och illamående är ofta relaterade, och därför är det viktigt att minimera stress, speciellt före sänggåendet.

Förutsatt att du befinner dig i ett avslappnat sinnestillstånd, undvik exponering för stark belysning en timme före sänggåendet och försök att avstämma störningar och andra ljud runt dig. En avkopplingsmaskin som simulerar miljöljud som regn eller havet kan ofta hjälpa till att lura vissa individer att sova. När du kommer i sängen, se till att du inte är för varm eller för kall. Rumstemperaturen på en bekväm nivå bör hjälpa till att framkalla sömn. Håll huvudet förhöjd med en extra kudde om det behövs.

Om avslappningstekniker inte hjälper helt och hållet i din insats för att sova med illamående, finns det lösningar du kan ta som är kända för att hjälpa till att bekämpa det. En varm kopp kamomillte hjälper ofta matsmältningsbesvär och lugnar magen. Kamille är inte bara en bra form av illamåendebehandling, det kommer också att hjälpa dig att slappna av om det tas innan du lägger dig till sängs. Pepparmynta, antingen i örtteform eller som hård godis, kan hjälpa den illamående känslan också. Alternativt kan ingefära rotkapslar från en hälsokostaffär hjälpa dig att sova med illamående och att nippa lite ginger öl kan lugna magen också.

Det finns andra regler för att komma ihåg och råd för att behandla dina illamående symptom. När du dricker te, vatten eller andra vätskor, sippa dem långsamt. En sak du bör undvika under missfall är att konsumera alkoholhaltiga drycker. Även om du kanske känner en alkoholhaltig dryck som kan hjälpa dig att sova, kan det faktiskt göra din illamående värre.