hur väljer jag de bästa gröna teprodukterna?

Att välja de bästa gröna teprodukterna kräver att man lägger stor vikt vid ingrediensförteckningen, vare sig produkten är bulktebladen, en drink, grönt tetillskott eller grönt teextrakt. De flesta köper grönt te av hälsoskäl, så att de kommer att leverera alla fördelar med grönt te är viktigt för att välja det bästa te, dryck, tabletter eller kapslar. Det finns olika sorter av grönt te, som alla har en något annorlunda smak, om smaken är viktig för dig, kan den bästa produkten inte bara vara den hälsosamma men också den bästa till dig.

Grönt te innehåller ett ämne som kallas epigallocatechin gallat (EGCG), vilket är en extremt effektiv antioxidant. Många av hälsovinsterna hos teet är hänförliga till det höga innehållet i EGCG, så vissa produkter är förpackade med etiketter som tydligt anger närvaron av antioxidanter. Denna information låter dig veta att den inte behandlades på ett sätt som förstörde naturliga teblads antioxidantegenskaper. Trots att många inte inser det, tar det tid att verifiera utgångsdatumet att du köper de som är färska. Utgångsdatum är tryckta på nästan alla förpackade livsmedelsprodukter för att låta konsumenterna veta om vad de köper är färskt.

Närvaron av antioxidanter och friskheten är viktig om du vill skörda fördelarna med att konsumera dessa produkter. Bland de hälsofördelar som tillskrivs detta naturliga ämne är minskad risk för cancerutveckling, retardation av tandförfall, lindring av reumatoid artrit, ett starkare immunförsvar, lägre nivåer av dåligt kolesterol och inhibering av onormal blodproppbildning. Dessa fördelar observeras emellertid endast hos individer som konsumerar grönt teprodukter i samband med en hälsosam diet.

När man tittar på ingredienserna som finns på etiketten för gröna teprodukter, vill du märka om de innehåller några artificiella eller denaturerade sötningsmedel som socker, majssirap är en sockerform som innehåller nästan ingen näring. Aspartam, som har kopplats till cancerframkallande, är ett artificiellt sötningsmedel som kan förekomma i ingredienslistan som finns på drycker, tabletter eller kapslar. Socker har visat sig orsaka tandförfall och konsumtionen av artificiella sötningsmedel har visat sig öka risken för vissa cancerformer, så du vill undvika gröna teprodukter som innehåller dem.

Det är också en bra idé att undvika produkter som innehåller ingredienser som du inte känner till, eftersom det vanligtvis betyder att de innehåller ohälsosamma och potentiellt farliga ämnen. Gröna teblad från vilka du kan göra te, helst, borde ha odlats organiskt. Du kanske också vill välja te som har varit naturligt koffeinfritt, vilket tydligt anges någonstans på förpackningen.