hur väljer jag de bästa spirulina kapslarna?

Att välja rätt spirulina kapslar innebär att förstå effekterna av näringstillskottet på kroppen, upptäcka källan till materialet som används och andra detaljer, såsom kapselupplösningshastigheten. Spirulina är en blågrön singelcellsalger, som oftast finns i Sydamerika och delar av Afrika. Detta ämne innehåller många av de nödvändiga vitaminerna och mineralerna som behövs för god hälsa, och smälter lätt och används av människokroppen. Förutom kapslar är spirulina också tillgängligt i tabletter, flingor och flytande extraktformer. Många väljer att använda kapselversionen eftersom det är bekvämt och enkelt att bära med dem under hela dagen.

Spirulina anses vara en av världens stora superfoods av flera viktiga skäl, till exempel det enorma sortimentet av vitaminer, proteiner och mineraler som innehåller. Till exempel bidrar den stora mängden karoten som förekommer naturligt i denna substans till sitt rykte som en antioxidantkälla. Dessa kapslar erbjuder också en adekvat källa till vitamin B-komplex som behövs för att bryta ner kolhydrater och fetter samt för övergripande kardiovaskulär hälsa. Den innehåller effektiva mängder gamma-linolsyra, en essentiell fettsyra. Många näringsexperter tror att detta tillskott har förmågan att minska risken för sådana sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och cancer.

Liksom många andra kosttillskott rekommenderar de flesta experter att välja spirulina kapslar som produceras av bara naturliga alger. De flesta tillverkare odlar spirulina på ungefär samma sätt som en forskare odlar bakterier i laboratoriet. Det fryses sedan torkat för att behålla alla dess viktiga näringsämnen och hälsofördelar innan de pulveriseras. Pulvret kan sedan blandas med andra ingredienser och pressas i tablettform och säljs som är eller kombineras med vätska för att skapa extraktversionen. Spirulina-pulvret är också placerat i ätbara kapselformer för enkel användning.

Godkvalitativa spirulina kapslar tillverkas vanligtvis med höga kapslingsupplösningshastigheter för att både främja snabb absorption av kroppen och minska tiden kapselns substans spenderar i magen. Denna övning hjälper till att minska sannolikheten för magbesvär från kapselskalet till magen. Tillverkare använder matkvalitetskapslar, vanligtvis gjorda av gelatin. För veganer finns det andra produkter tillgängliga utan denna djurbaserade ingrediens. Konsumenterna bör vara medvetna om att val av spirulina kapslar över de andra versionerna av tillägget kan innebära att man tar flera, eventuellt upp till 10 kapslar varje dag för att få det dagliga rekommenderade beloppet.