hur väljer jag det bästa ärtproteinet?

Ärtprotein är ett vegetabiliskt proteinpulver som extraheras från benföda Pisum sativum. Det är högt i essentiella aminosyror och innehåller inget kolesterol. Högkvalitativa proteinpulver kan användas för att komplettera en välbalanserad kost och hjälpa till att möta näringsbehov. Tillverkare utnyttjar de värdefulla proteinerna som ingår i denna trädgårdsärt.

Vegetabiliska proteiner innehåller normalt komplexa sockerarter som kan hämma proteinet från att absorberas. När man väljer ett vegetabiliskt protein, rekommenderas renade pulver som inte innehåller socker för att säkerställa maximal absorption. Val av proteiner med väldigt få tillsatser främjar lättare smältbarhet.

Ärtprotein är allergenfritt. Det innehåller inga ämnen som listas som stora allergener, vilket gör den lämplig för de många som lider av matallergier. Proteinpulver från ärter innehåller inte heller icke-genetiskt modifierade (icke-GM) substanser. Genetiskt modifierade livsmedel har inte visat sig vara säkra för konsumtion och ärtprotein kan säkert komplettera en icke-GM-diet.

Proteinet innehåller cirka 105 kalorier per portion, med nollfett och 25 gram protein. Den innehåller fördelaktiga aminosyror, inklusive lysin, arginin, glutamin och grenade kedjiga aminosyror. Aminosyror är byggstenar av protein och gynnar kroppen på många sätt, till exempel att hjälpa till att återuppbygga muskler, främja ämnesomsättning och förhindra muskelförlust.

Den rekommenderade dagliga kvoten för protein som föreslagits av National Academy of Sciences är 46 till 56 gram per dag för vuxna. Ärtprotein kan hjälpa till att uppfylla dessa rekommendationer eftersom det har olika hälsofördelar och kan hjälpa till att bekämpa högt blodtryck och kronisk njursjukdom. Dess näringsprofil med höga mängder protein och vitaminer främjar övergripande hälsa.

Proteinpulver av ärter är ett lämpligt val för vegetarianer och veganer. Det innehåller ingen gluten, så de med celiac sjukdom eller gluten känslighet kan säkert införliva det i sina dieter. Kroppsbyggare och andra idrottare kan kräva upp till 1 gram protein för varje 2,2 kg. (1 kg) kroppsvikt per dag. Ärtprotein är ett livskraftigt alternativ för att hjälpa till att möta idrottarnas behov, hjälpa till att återuppbygga muskeln och säkerställa adekvat proteinintag.

Den enkla extraktionsprocessen av ärtprotein är miljövänlig. Inga kemiska lösningsmedel används vid tillverkningsprocessen. Ärterna görs till ärtmjöl och rehydreras sedan där stärkelsen avlägsnas. Den förhålnade proteindelen renas sedan och torkas, vilket resulterar i comsumer-färdigt proteinpulver. De flesta kommersiella ärtproteiner har en neutral smak och konsumeras ofta med andra livsmedel, till exempel i smoothies. Eftersom det inte har en överdrivande smak, fungerar det bra med många salta och söta livsmedel.