hur väljer jag det bästa lecitintillskottet?

Det finns flera faktorer att tänka på när man väljer det bästa lecitintillskottet för hälso- och kostbehov, inklusive tilläggskällan, huruvida tillverkningsföretaget är god tillverkningspraxis (GMP) självklart och rätt dosering. Många väljer att ta detta antioxidanttillskott för att tillhandahålla de nödvändiga lipidfetterna som krävs för att bygga alla typer av cellmembran i kroppen. Detta unika tillskott fungerar också som ett naturligt fett emulgeringsmedel, vilket hjälper matsmältningssystemet att blanda fett och kolesterol med vatten för lättare avlägsnande från kroppen. Inte bara finns lecitin i kommersiella kosttillskott, det kan också hittas naturligt i livsmedel som ägg, djurorgan och fetter. Människor som är riskerade för hjärtsjukdomar och fetma tycker ofta om att ta tillägget är en säkrare åtgärd än att utnyttja de naturliga källorna till dessa fosfosfolipider.

En av de saker du behöver kontrollera när du köper lecitintilläggsprodukter är tillverkaren eller källan. De flesta hälsoexperter föreslår att de köper dessa tillskott från företag som följer GMP-standarderna för produktion. Dessa företag väljer att behålla höga standarder under alla aspekter av produktionen, trots att vissa regioner inte har något officiellt styrorgan när det gäller effektiviteten och säkerheten hos växtbaserade och näringstillskott.

När du väljer ett lecitintillskott är det också viktigt att välja en som erbjuds i rätt dosering. För de flesta är det normalt att man tar 10 till 30 gram dagligen, men för hög dos kan resultera i magbesvär och diarré. Kosttillskott kan komma i granulat eller kapselform med varierande koncentrationer.

Att ta ett lecitintillskott antas främja god hälsa på olika sätt förutom att hjälpa cellproduktion och avlägsna ohälsosamma fetter från kroppen. Vissa medicinsk personal rådgör människor med leverdysfunktioner som cirros, fet diabetes, och läkemedelsinducerad leverskada för att ta lecitin för att stödja läkning och förbättrad funktion. Det har också använts med framgång i fall av alkoholinducerad leverskade och giftiga leversjukdomar.

Vissa studier har föreslagit att ta ett högkvalitativt lecitintillskott är fördelaktigt för att förebygga utseendet av gallsten och gallblåsesjukdom hos vissa patienter. Närvaron av gallsten är mer sannolikt när gallan som produceras av kroppen är låg i lecitin. Av denna anledning tror experter att kosttillskotten levererar det nödvändiga beloppet, vilket minskar risken för detta smärtsamma tillstånd. Vissa läkare och många holistiska utövare föreslår ofta att patienter med hög risk för gallblåsersjukdom tar lecitin innan tillståndet utvecklas.