vad är aerobics med hög effekt?

Aerobics klassificeras i två kategorier: hög effekt och låg effekt. Aerobics med hög effekt refererar till kontinuerliga aktiviteter med högre energi som vanligtvis tar båda träningsfötterna från golvet samtidigt. Denna typ av aerobics innebär energetisk användning av stora muskelgrupper under en tidsperiod för syftet med kardiovaskulär träning, vanligtvis med målet om viktminskning.

Medan högeffektiva aerobics ofta anses som klasser som är inställda på musik som leds av en instruktör, hänvisar termen till många former av samordnad aktivitet. Exempel på denna typ av övning är att cykla, springa och dansa rutiner till musik. Aerobics med låg inverkan är mindre intensiva aktivitetsformer som i allmänhet lämnar en fot på marken, såsom raking av löv, promenader eller städning av huset.

Tränare som övar aerobic i syfte att förbättra kardiovaskulär fitness eller gå ner i vikt bör delta i aerobics med hög effekt. En hälsosam livsstil och näringsrik kost hjälper vanligtvis att maximera fördelarna med aerob träning också. Det finns många tillvägagångssätt som man kan ta för att uppnå en effektiv aerob träning med hög effekt, inklusive de som är självstyrda. Medan man kör och cyklar är traditionella former av högeffektsövning, kan även ensamma sekvenser med enkel utrustning, som ett hopptåg, vara en effektiv träning baserat på intensitet och varaktighet.

I USA föreslår presidentens råd om fysisk fitness och idrott att vuxna behöver minst 30 minuters fysisk aktivitet på de flesta dagar i veckan för att minska sannolikheten för hjärtekomplikationer och hälsosjukdomar, såsom diabetes. Barn behöver ännu mer aktivitet – närmare 60 minuter per dag. Medan fördelarna kan uppnås genom både måttlig låg effektutövning och höga effekter, kan större fördelar uppnås genom längre och mer intensiva aktiviteter som aerobics med hög effekt.

För att skörda maximal effektivitet av aerobics med hög påverkan bör man i allmänhet kunna delta i aktiviteten i minst 30 minuter för att bränna fett och öka kardiovaskulär hälsa. Eftersom aktiviteten blir lättare över tiden bör tränare anpassa längden och intensiteten för fortsatt utmaning. Kalorierna som bränns i en aerob träning med hög effekt kan variera kraftigt beroende på utövaren, hans eller hennes vikt dikterar också kaloriutgifter. Av denna anledning bör man konsultera ett kaloriförbränningsdiagram eller träningspersonal för att förstå personliga kaloriutgifter med storleksförmåga. Generellt är ju längre och mer intensiv den aeroba aktiviteten är desto mer kalorier kommer en person att brinna.