vad är antihistamin krämer?

Antihistamin krämer är aktuella ämnen som, när de gnids på huden, lindrar lokaliserade utslag och klåda samt svullnad och smärta som ofta åtföljer sådana tillstånd. När kroppen reagerar på en irriterande, frigörs ett ämne som heter histamin vilket orsakar symtom på en allergisk reaktion. Antihistaminer är läkemedel som blockerar kroppens histaminreceptorer och därmed mildrar allergysymtom.

Dessa krämer är effektiva vid behandling och lugnande utslag som orsakas av allergier, insektsbett eller kontakt med irriterande ämnen som giftig mage, giftig eller gift sumac. De är också bra för att behandla mild solbränna. Antihistamin salvor ska endast användas om klåda, svullnad och smärta är lokaliserade.

Dessa krämer är avsedda att behandla endast mindre hudproblem i små områden. Utbredd utslag behandlas bäst med orala antihistaminer istället för krämer. Det är en bra idé att man ska applicera dessa salvor vid sänggåendet för att minska nattets klåda och förbättra chanserna för en god natts sömn.

Om huden är trasig eller skuren, ska krämerna inte användas. De ska aldrig användas på öppna sår eller slemhinnor. Antihistamin krämer bör också undvikas av personer som är allergiska mot antihistaminer eller har eksem. Kvinnor som är gravida borde inte använda dessa salvor, och inte heller kvinnor som ammar. Det är inte känt om läkemedlet kan ta sig in i bröstmjölk.

När de används ordentligt är dessa krämer effektiva vid behandling av kliande och utslag. Om de används felaktigt kan dessa krämer orsaka kontaktdermatit, en allergisk reaktion som förvärrar svårighetsgraden av utslaget och / eller kliarna. Om kontaktdermatit inträffar, ska behandlingen av behandlingen stannas omedelbart. Utbrott som blir värre kräver undersökning av läkare.

Antihistamin salvor ska inte användas längre än tre dagar. Om symtomen inte har förbättrats inom denna tidsperiod, är ett besök hos läkaren i ordning. Det är viktigt att antihistamin krämer hålls utom räckhåll för barn och djur. De är skadliga vid sväljning. Om oavsiktlig intag sker ska genomsökas omedelbart.

Svagt brännande eller brännande är normalt när man behandlar hudirritation med denna kräm, men dessa effekter bör avta snabbt. Mer oroliga biverkningar som andfåddhet är sällsynta, men om de uppstår indikerar de en allvarlig allergisk reaktion. I sådana fall är nödbehandling nödvändig. Antihistamin krämer kan interagera med andra droger. Människor som tar regelbundna läkemedel eller växtbaserade kosttillskott ska prata med läkare om möjliga interaktioner innan de börjar behandling med antihistaminkräm.