vad är cirkulationsstrumpor? (med bild)

Cirkelsockor är speciellt utformade strumpor som främjar korrekt cirkulation i fötter och ben. Strumporna stiger i allmänhet till en punkt som ligger över kalven. Ibland kallas stöd eller kompression strumpor, dessa strumpor finns i både kläd och sport stilar.

Cirkelsockor kan hjälpa till med ett antal olika hälsoförhållanden där blodflödet till extremiteterna försämras. Personer som lider av trombos, flebit eller ödem kan ofta dra nytta av att ha på sig dessa strumpor. Konstruktionen av strumpan applicerar graderat tryck på fötterna och benen, vilket hjälper till att säkerställa ett korrekt flöde av blod in och ut ur området.

I utseende verkar kompressionstrumpor vara vanliga strumpor. Klänktypen verkar inte vara annorlunda än någon typ av högkvalitets socka. På samma sätt är sportmodellen inte till skillnad från de vanliga bomullsmedelssportarna som rutinmässigt bärs av många människor medan de spelar tennis eller andra sporter. Den enda skillnaden är den mängd tryck som skapas av plagget. Medan alla typer av strumpor utövar tillräckligt mycket tryck för att överensstämma med foten, fotleden och kalven, är trycket normalt bara tillräckligt för att hålla sokan på plats. Med cirkulationsstrumpor håller inte trycket som genererar tryck inte bara sokan på plats, utan ger en mild massageaktivitet som stimulerar blodflödet.

Medan dessa strumpor kan vara till hjälp för personer med vissa typer av blodglukosproblem, är det viktigt att notera att de inte är riktigt diabetiska strumpor. Däremot kan personer som befinner sig i ett diabetiskt tillstånd eller som kontrollerar diabetes utan insulin, hitta cirkulationsstrumpor är tillräckligt effektiva för att minimera förekomsten av kalla fötter, benkramper och andra fysiska tillstånd som är vanliga för sjukdomen.

Det är relativt enkelt att köpa dessa strumpor, eftersom många butiker säljer dem i olika stilar. Strumporna kan också köpas online utan stora problem. Medan de kostar lite mer än vanliga strumpor tenderar cirkulationsstrumpor att hålla sin form och vara längre än vanliga strumpor.