vad är citrus bioflavonoider?

Citrus bioflavonoider är naturliga växtpigment som finns i citrusfrukter som citroner, apelsiner, sötlime, mandariner och grapefrukt, dessa frukter får sin tydliga färgning på grund av bioflavonoidernas närvaro. Förutom citrusfrukter finns bioflavonoider i många andra frukter, grönsaker och nötter samt i växtblad och barkar. Några av de bioflavonoida källorna inkluderar aprikoser, svarta vinbär, körsbär, druvor, paprika, pommes frites, ängsbjörn, horsetail och rosa höfter.

Människokroppen producerar inte bioflavonoider, men kräver att de blir friska. Att äta citrusfrukter är ett sätt att äta bioflavonoider och att ta tillskottspiller är en annan. Några vanligen förekommande citrus bioflavonoider inkluderar apigenin, hesperidin, naringin, tangeritin och rutin. De bör tas i samband med vitamin C för bästa resultat.

Eftersom dessa bioflavonoider verkar ha viktiga vitaminegenskaper är de ofta kända som vitamin P. Dessa bioflavonoida substanser är höga på antioxidanter och har anti-virala, antiinflammatoriska och antiallergiska egenskaper. En daglig dosering, som rekommenderas av en läkare, kan hjälpa kroppen att bekämpa vanliga kyla virus och olika andra infektioner. Närvaron av antioxidanter kan hjälpa till att motverka skador på frilagd radikal, upprätthålla en tydlig, hälsosam hud och sakta ner åldringsprocessen.

Med citrus bioflavonoider kan du skydda kapillärerna och förhindra blåmärken. De kan hjälpa till att lindra symptom relaterade till allergier och andningssvårigheter. Människor som lider av spindelvener, åderbråck och artrit kan få lindring genom att ta bioflavonoidtillskott.

Dessa tillskott har också visat sig vara effektiva vid behandling av sköljbukning, blödande tandkött och blödning. De kan tas för att kontrollera kolesterolnivåer och högt blodtryck. De har också använts för att påskynda läkning i behandlingar för ödem, flebit, hemorrojder och herpes. Citrus bioflavonoider kan fungera som förebyggande mot kataraktbildning, cancer och hjärtsjukdom.

Medan citrusfosflavonoider verkligen är fördelaktiga på många olika sätt, bör de endast tas i rekommenderade doser. Om de tas i överskott, kan de komma i kontakt med diarré. Det har också förekommit några fall av bioflaonoider som orsakar allergiska reaktioner hos vissa människor.

Gravida kvinnor och mycket små barn rekommenderas att ta bioflavonoidtillskott. Alla som vill gå på dessa tillskott är välkomna att konsultera sin läkare först. Det är viktigt att ha en kvalificerad vårdgivare granska en persons hälsosituation och de mediciner som han eller hon kan ta redan och diskutera eventuella interaktioner och motverka effekter av bioflavonoider med dessa läkemedel.