vad är de bästa behandlingarna för benvärk och svullnad?

De bästa behandlingarna för benvärk och svullnad beror på deras orsak. Vanliga behandlingar inkluderar emellertid smärtstillande medel som acetaminophen och ibuprofen eller andra antiinflammatoriska läkemedel. Smärta och svullnad kan orsakas av skada, stående för längre perioder och dålig cirkulation. Sällan kan detta problem, särskilt om det ligger i kalvets baksida, förklaras av blodpropp.

Innan en lämplig vårdplan kan sättas in måste en läkare bestämma vad som orsakar benvärk och svullnad. Medicinska tester, som röntgen och MRI, kan vara till hjälp vid fastställandet av orsaken. Dessutom rekommenderas studier för att utvärdera blodflödet ofta när venösa orsaker är misstänkta. Symtom som kan hänföras till blodpropp måste diagnostiseras och behandlas snabbt eftersom blodproppen kan bryta av och resa till hjärtat eller lungorna om de inte behandlas.

En enkel åtgärd för smärta och svullnad i benet är att höja benet högre än hjärtat. Benhöjd ökar blodcirkulationen, vilket kan underlätta smärta och inflammation. Dessutom, vilar benet så att extra tryck inte utövas på det är också till hjälp. Användning av kalla kompressor eller en värmepanna kan också hjälpa till med obehag och ibland kan till och med återställa rörlighet och rörelseomfång.

Ibland kommer smärta och svullnad att reagera på behandlingar för fysioterapi. Sjukgymnasten kommer att utvärdera smärta, känsla, rörelse och begränsning för att bestämma vilket terapeutiskt program som helst bäst avleder symptomen. Övningar och stärkande manövrer är allmänt användbara för att återställa komfort och minimera inflammation. Fysioterapi regimer fortsätter typiskt för några månader eftersom läkning kan vara mycket gradvis, speciellt i de fall där skada är orsaken till smärta och svullnad.

En enkel behandling vid hemmet tar ett varmt bad, eftersom varmt vatten är lugnande mot musklerna och kan främja cirkulationen. Dessutom kan mild massage också slappna av styva muskler, men dessa bör aldrig göras om blodpropp är misstänkt. Att massera kalven när blodproppen är närvarande sätter patienten i riskzonen för en emboli, vilket är när en del av blodproppen går genom cirkulationssystemet och lägger sig i lungorna eller hjärtat. Om inte omedelbart diagnostiseras och behandlas, kan en emboli resultera i andningsbehov eller till och med dödsfall.