vad är de bästa sätten att bli av med ihållande post-nasal dropp?

Enligt experter är postnosdropp ett relativt vanligt problem, men det går vanligtvis ganska snabbt. Om en person har uthållig post-nasal dropp kan det föreslå att något mer allvarligt pågår. Vanligtvis är det ett tecken på en infektion, så läkare kan ge patienten antibiotika eller antimykotiska mediciner, beroende på exakt vad som är fel med honom. I andra fall kan uthållig postnasal dropp orsakas av något i patientens miljö, eller det kan vara en bieffekt av ett fysiskt problem. Om det är miljö måste patienten avlägsna sig från vad som orsakar det, och om det är en fysisk defekt, kan han behöva operation.

Vanligtvis sker post-nasal dropp eftersom en person lider av en sinusinfektion, och de flesta bihålaninfektioner är inte långsiktiga problem. Varje gång kommer en person att utveckla en mer allvarlig sinusinfektion, och den kommer att dröja kvar i månader eller till och med år. Det här är de typer av sinusinfektioner som orsakar långvarig postnasal dropp, och ibland har människor en mycket svår tid att hantera infektionerna.

Behandling av en långvarig sinusinfektion kan ibland kräva att tvätta ut bihålorna med saltlösning och en netpott i ett förfarande som kallas nasal bevattning. I andra fall kan människor behöva ta upprepade rundor antibiotika eller antimykotiska läkemedel. Ibland krävs steroider för att minska inflammation så att bihålorna kan fungera normalt och rensa sig själva. Det är inte ovanligt att dessa förfaranden tar månader för att fullständigt hantera sinusinfektionen, och olika metoder kan fungera mer effektivt för olika individer.

När sinusinfektioner inte orsakar uthållig postnasal dropp orsakas det vanligtvis av ett livsstilsval eller någon typ av allergi. Om en person röker kan detta hålla näspassagen ständigt inflammerad så att de ständigt producerar slem. Att ge upp cigaretter kan vara effektivt när detta är orsaken. I andra fall kan personen vara allergisk mot någonting i hans miljö.

De flesta allergier som leder till efter-nasal dropp kommer från växter utomhus, och dessa brukar rensa sig själva när årstiderna ändras. I fall då detta inte händer kan en person hantera en husdjursallergi eller allergi mot någonting i sitt hem. Ibland kan det vara mycket svårt att bestämma exakt vad som orsakar allergi så här, och det kan bli nödvändigt att besöka en läkare för en korrekt diagnos. När en allergi har identifierats kan läkare göra saker för att hjälpa personen att övervinna dem. Det är också möjligt att ta antihistaminer som ett sätt att hantera vissa allergiska symptom, vilket kan bidra till att minska näsdosen.