vad är de bästa tipsen för att följa mcdougall diet?

McDougall diet är ett diet plan och livsstilsprogram baserat på principerna om en vegansk diet med färsk frukt och grönsaker och hela korn. Ett tips för att följa McDougall diet är att betona olika råa eller kokta grönsaker och frukter, och låta dessa livsmedel utgöra huvuddelen av kosten. Det rekommenderas att en dieter kontrollerar sina matdelstorlekar genom att lyssna på hans kropp och äta intuitivt. Att ta bort allt animaliskt fett och animaliskt protein från kosten är också en viktig aspekt av detta livsstilsprogram, eftersom det sägs bidra till att minska sannolikheten för att utveckla någon degenerativ sjukdom eller sjukdom.

Att äta på McDougall-programmet kräver att en individ får huvuddelen av sitt matintag från färska frukter och grönsaker, mestadels i sin okokta form. För att göra grönsaker mer välsmakande kan de ångas med örter och kryddor i stället för salt för att ge mer smak. Ofta används inte salt i recept, eftersom det rekommenderas att saltet minskas så mycket som möjligt. Vitlök och lökpulver rekommenderas för att lägga till smak för livsmedel, liksom saltfria kryddblandningar.

Alla animaliska produkter bör undvikas på McDougall-kosten, så att man ersätter ko- eller getmjölk med mandel, ris eller sojamjölk. Eftersom kött bidrar med en stor del kalorier till en måltid, föreslås det att detta ersätts med en stärkelsehaltig vegetabilisk eller pejkvän för att ge samma mängd energi. Dessa stärkelser inkluderar potatis och majs, liksom bönor och ärtor av alla slag och hela vetebröd och pasta. Veganbottnar rekommenderas också för att laga dessa objekt, även om hydrerade vegetabiliska oljespridor bör undvikas på grund av deras fettinnehåll.

Medan McDougall-kosten anses vara en hörnsten av god hälsa i vissa näringscirklar, kan det ensam inte räcka för att omvandla en sjukdom eller förhindra framtida sjukdomar. Det är därför McDougall-kosten tyder på att dieters får massor av motion varje dag. Avkoppling och stresshantering bidrar till att runda ut McDougalls hälsoprogram, eftersom stress spelar en nyckelroll i många immunkrelaterade sjukdomar och sjukdomar. När man anpassar sig till vilken livsstil som helst, är det viktigt att konsultera en kvalificerad nutritionist och läkare för korrekt vägledning baserad på individuell hälsa.