vad är de bästa tonsilstenarna?

Tonsil stenmedel kan hjälpa till att behandla eller förhindra bildandet av tonsilstenar. Tonsilstenar, eller tonsillolit, är de små, gulvita formationerna som kan uppstå när slem, döda celler, matrester och bakterier ackumuleras i tonsillerna. Dessa stenar kan orsaka halitos, ont i halsen, svårighet att svälja och öronvärk. Tonsilstensmedel omfattar i allmänhet saltvattengarglar, antibiotika eller acidophilus-tillskott eller avlägsnande av tonsilstenar hemma. Kirurgisk borttagning av tonsiller, eller tonsillektomi, antas vara det enda effektiva sättet att permanent förhindra tonsilstenar.

De mänskliga tonsillerna är på vardera sidan av halsens baksida. Dessa lymfkörtlar tros vara ansvariga för att förhindra bakterier och virus att komma in i kroppen genom halsen. De flesta läkare tror emellertid att tonsillerna inte spelar en stor eller viktig roll i mänsklig immunitet. Tonsillektomi eller kirurgisk excision av tonsillerna har länge använts för att behandla problem med tonsillerna, såsom tonsillit. Medan experter tror att tonsillektomi inte sänker patientens immunitet har förfarandet blivit mindre vanligt än det en gång var, och vissa läkare tror att detta har lett till en ökning av förekomsten av tonsilstenar.

Människor som lider av frekventa halsinfektioner eller återkommande tonsillit kan vara i ökad risk för tonsilstenar, eftersom dessa tillstånd ofta kan öka antalet bakterier och mängden slem i halsen. Tonsilstenar bildas typiskt när bakterier, matrester, slem och diverse döda celler ackumuleras i vikarna av tonsillerna. Tonsilstenar är normalt mycket små, ofta så små att de inte orsakar några symtom. När tonsilstenar växer tillräckligt stora för att bli obekväm, orsakar de vanligtvis ont i halsen, öronsmärta, halitos och svårigheter att svälja. Stora tonsilstenar kan ofta ses med blotta ögat och visas som vita eller gulvita missfärgningar på ytan av tonsillerna.

De bästa tonsilstenarna är generellt förebyggande åtgärder. Tonsilstenar anses mest troliga för dem som ofta lider av tonsillit eller halsinfektioner, så det bästa sättet att förhindra att tonsilstenar kan vara för att förhindra dessa. Lämplig behandling för dessa tillstånd när de uppstår kan hjälpa till att förhindra tonsilstenar.

Tonsil stenmedel kan användas för att behandla tonsilstenar när de uppträder. Saltvatten gurgling kan hjälpa till att minimera obehag av tonsilstenar. Vissa experter anser att det med hjälp av acidophilus-tillskott kan hjälpa till att stabilisera den naturliga floran i halsens baksida, vilket leder till färre tonsilstenar. Antibiotika kan ordineras för att hjälpa till att bryta upp tonsilstenar.

Självavlägsnande av tonsilstenar hemma kan vara en av de enklaste tonsilstenarna. Många människor kan säkert uttrycka tonsilstenar genom att trycka på tonsillerna med en bomullspinne. Tonsillektomi, eller fullständig kirurgisk borttagning av tonsillerna, antas vara den enda permanenta åtgärden för tonsilstenar.