vad är fördelarna med papaya för viktminskning?

Fördelarna med att äta papaya för viktminskning inkluderar att en individ känner sig fulla på färre kalorier, skydd mot högt kolesterol och hjärtsjukdomar och en ökning till energinivåerna. Dessa tre mål är identiska med dem som lovas av många dietskakningar och proteinergarstänger som konsumeras av dieters i hopp om att minska kalorierna samtidigt som de behåller sina livliga liv. Förutom att hjälpa individer att gå ner i vikt naturligt, ger papaya också höga källor till många olika typer av vitaminer och näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla hjärt-, okulär och muskulär hälsa. Denna tropiska frukt, som ofta odlas i ekvatoriala klimat och exporteras till länder runt om i världen, kan hittas i produktionen av de flesta lokala livsmedelsbutiker under de varmaste månaderna på sommaren.

Liksom de flesta frukter är papaya både högt i fiberinnehåll och låga kalorier. Denna frukt, som kan väga vanligtvis mellan ett och tre pund och består av ett mjukt, ljust apelsin kött, förbrukar bara 118 kalorier av en individs dagliga intag. Det kan ge upp till 25% av deras rekommenderade dagliga fiberintag också. På så sätt kan en person använda papaya för viktminskning som mellanmålmat, som vid konsumtion både är extremt låg i kalorier och mycket fyllning. När det ätas med en måltid, innehåller papain, ett naturligt förekommande enzym som finns i papaya, aktivt hjälpmedel vid proteinfördjupning, vilket både minskar aptiten och bibehåller energinivåerna.

Papaya är höga i tre primära dietära antioxidanter: vitaminerna C, A och E. Dessa vitaminer, när de konsumeras, avskräcker aktivt oxideringen av två typer av kolesterol i blodkärl och artärer. När kolesterol får oxidera, börjar det att bilda plack som då fastnar i blodkärlens väggar och orsakar blodproppar. De som lider av hjärtsjukdom eller som är i hög risk för hjärtinfarkt, kan använda papaya för viktminskning och hjärthälsa för att förbättra sina kolesterolnivåer och minska deras vikt.

Över 300% av en persons dagliga rekommenderade intag av C-vitamin finns i en enda papaya. Detta enzym, förutom att främja hjärthälsa, är också viktigt för att upprätthålla höga energinivåer. En individ som arbetar aktivt för att minska kalorierna kommer vanligtvis att uppleva en kraftig energitakt eftersom matsmältningssystemet måste arbeta hårdare för att använda alla tillgängliga näringsämnen och kalorier för att driva kroppen genom dagen. Genom att konsumera höga mängder C-vitamin kan en dieter använda papaya för viktminskning för att hjälpa honom att övervinna uppmaningen att använda socker, koffein och energi stimulanser, som är mycket höga i kalorier, för att övervinna detta förväntade energiförlust.

Papaya har också visat sig hjälpa till att regenerera ögon, skydda kroppen mot koloncancer och minska inflammation i lederna. Denna frukts betydande källa till vitamin C, E och K gör den avgörande för att förebygga ögondegeneration och många vanliga ögonsjukdomar som drabbar personer senare i livet. Enzymet papain, som hjälper till vid uppslutning av protein, bindar med dessa molekyler på ett sätt som skyddar cellerna i fodret i tjocktarmen från att bli sjuka och cancerösa. De som lider av artrit och andra typer av inre gemensamma svullnad kan uppleva en betydande minskning av deras symtom medan de konsumerar samma grundläggande näringsämnen.