vad är hemmet rättsmedel för halsbränna?

Halsbränna, även känd som uppsvällning, matsmältningsbesvär, dyspepsi och borborygmus, är ett medicinskt tillstånd som leder till bröstsmärta eller bukbehov efter att ha ätit eller druckit. Andra symptom på halsbränna inkluderar en brännande känsla eller tryck i området kring bröstbenet, mild illamående och en känsla av fullhet i buken. Överdriven gas och böjning, liksom mageväxt, är ytterligare symtom. En person som lider av halsbränna kan också känna smärta mellan axlarna eller i nacken.

Experter är osäkra på den exakta orsaken till halsbränna, men flera händelser verkar utlösa det. Till exempel kan svälja luft medan du äter eller dricker kan leda till halsbränna. Överdriven rökning, liksom att äta vissa livsmedel, är en annan orsak.

Livsmedel som är förknippade med halsbränna inkluderar fet, stekt och kryddig mat. Tomatprodukter och citrusfrukter är också vanliga orsaker, liksom choklad, pepparmynta och peppar. Kaffe, te med koffein och alkohol är andra triggare av halsbränna.

Det finns flera steg en person kan ta för att förhindra halsbränna. Ett sådant steg är att avstå från att röka medan du äter eller precis innan du äter. Detta beror på att rökning uppmuntrar till att svälja luft och saktar ner matsmältningen, som båda utlöser halsbränna. Dessutom bör man övervaka de typer av livsmedel som konsumeras, var försiktig för att undvika livsmedel som vanligtvis orsakar halsbränna.

När du äter är det bäst att sitta i upprätt läge. Försiktighet bör täras för att tugga maten noggrant, och alkohol ska inte konsumeras samtidigt. Efteråt kan en liten promenad bidra till att förbättra matsmältningen. Ansträngande övning bör emellertid undvikas efter att ha ätit en stor måltid.

För många halsbränna lider, kan du äta lite färsk ingefära eliminera halsbränna symptom. Det kan också förhindra halsbränna när de ätas med måltiden. Det kan antingen sättas till maten, tas som en kapsel eller ingår i te. De flesta herbalister rekommenderar att du tar 500 mg med ett glas vatten efter en måltid för att förhindra halsbränna. Ett glas grönt te efter en måltid kan också vara fördelaktigt, eftersom det stimulerar kroppens matsmältningssystem.

Papaya enzymer, som kan köpas i tuggbar form, hjälper också matsmältningen. Att ta ett papaya piller efter en måltid kan förhindra halsbränna. Att öka mängden fiber och vatten som förbrukas per dag är också till hjälp. Fiber absorberar syror och gas, medan vatten hjälper till att rensa kroppen av toxiner.