vad är kärnövningar?

Att göra kärnövningar är viktigt för mer än bara träning och att få de eftertraktade sexpacken abs. Kroppens kärna, det område som omfattar stammen, magen och bäckenet, är avgörande för stabilisering och balans. Det är här ditt tyngdpunkt är så det är viktigt att det där området är starkt. Kärnövningar arbetar med musklerna i magen, höfterna, bakre delen och bäckenet så att de arbetar tillsammans för att stödja din ryggrad och hålla din kropp stabil.

En bra kärnkroppsövning kan hjälpa till att lindra ryggmärgen och skydda dig mot skador. Det kan förbättra din balans medan den har den extra bonusen som resulterar i tonad, tätt abs. Det börjar vanligtvis med en bra midsektionsträning och innehåller övre ryggövningar i mixen. Kärnövningar är mest effektiva när alla muskelgrupper arbetar tillsammans. Det är viktigt att börja långsamt och arbeta upp till en mer intensiv träning. Titta på din form och teknik för att undvika skada och för att uppnå bästa resultat.

Det stora med kärnövningar är att du verkligen inte behöver någon utrustning. Om du har en stor träningsboll är det bra, men det är inte nödvändigt. Börja med grundläggande crunches är ett bra sätt att få bollen att rulla. Denna standardmagasin är mycket effektiv för att stärka musklerna och ge en grund för en stark kärna. Andra bra kärnövningar inkluderar broen, planken och quadruped. Lägga till några olika mageövningar till blandningen med olika intervaller hjälper dig att hålla din träning färsk. Enkla rörelser som innehåller en medicinboll är också ett roligt sätt att få en bra träning.

För att få ut mesta möjliga av dina kärnövningar bör du göra dem minst tre gånger i veckan. Du bör också komma ihåg att muskler som fungerar i din kärna bör vara ett led i din träningspass. Du måste också inkludera kardio och arbeta din övre och undre kropp också för en total kroppskondition rutin. Att arbeta hela kroppen är det enda sättet att uppnå över balans.