vad är några symtom på gallblåsproblem?

Gallblåsproblem kan orsaka mycket obehag. Från en känsla av uppblåsthet för att inte kunna stå upprätt kan människor uppvisa ett stort antal symtom på problem med gallblåsan. Om du misstänker att du kan ha ett problem av någon typ med din gallblåsa, här är några av de vanligaste symptomen som är förknippade med gallblåsan.

Det är inte ovanligt att gallblåsproblem uppvisar inget mer än mindre symptom i de tidiga stadierna. Tillståndet kan i början inte vara något mer än matsmältningsbesvär efter att ha konsumerat vissa livsmedel. Detta exempel på ett symptom på ett problem kan eller inte åtföljs av burping eller en uppbyggnad av gas som måste släppas med en lastblock.

Den milda matsmältningsbesväret kan gå vidare till en långvarig känsla av illamående eller kvit som liknar mild matförgiftning. Eftersom tillståndet fortsätter förvärras, flyttas gas och uppblåsthet från att vara obehagligt att vara smärtsamt. Om stenar utvecklas och arbetar sig genom gallkanalen, kan individen börja uppleva skarpa smärtor i underkroppens nedre högra sida. De skarpa smärtor som är förknippade med gallblåsproblem orsakad av närvaron av sten når vanligtvis en topp och sedan nivåer som stenarna sätter sig i gallgången under en kort tid.

I de mest avancerade situationer kan gallblåsproblem uppenbaras i smärta som kommer från området mellan axelbladen. Även om detta är ett av de vanligaste symptomen på att framkalla gallblåsproblem, misstänker ofta detta symptom som dras muskler eller ett problem med ryggen eller ryggraden. Läkare är dock väl bekanta med detta symptom och kan lätt identifiera om smärtan är på grund av ett problem med gallblåsan eller har en annan orsak.

När gallblåsproblem når sina mest avancerade stadier kan smärtan bli så intensiv att det inte går att gå i upprätt läge. De skarpa smärtan längs höger sida och mellan axelklingorna gör det omöjligt att sitta eller stå med någon grad av komfort. Om en läkare inte har rådfrågats innan han nått detta skede, är det absolut nödvändigt att medicinsk behandling söks omedelbart.

Lyckligtvis finns det mer än ett sätt att behandla gallblåsproblem. En läkare kan bestämma problemets aktuella status och initiera en behandling som hjälper till att lindra smärtan och även ta itu med kärnproblemet. I vissa fall är det möjligt att använda receptbelagda läkemedel för att hantera gallblåsproblem. Men några av de svårare problemen kan kräva någon typ av operation för att rätta till problemet.