vad är olika användningsområden för babyolja?

Babyolja är mineralolja eller flytande petroleum, en biprodukt vid destillation av petroleum, såsom vid framställning av bensin, som har tillsatts doft. Denna produkt är tillgänglig i de flesta drogbutiker och har en mängd olika användningsområden inom medicin och kosmetika. Babyolja är så namngiven eftersom den är mild och mild, lämplig för användning på barnens känsliga hud, liksom alla med känslig hud.

Kanske är den vanligaste användningen för babyolja som hudfukta. Det skyddar huden mot torrhet genom att bilda en barriär som låser sig i fukt. Det kan också hjälpa till att lugna torr hud och används ofta för att lindra eksem och blötsutslag, men det ska aldrig användas på trasig hud. Mineralolja kan sättas i badet för att hjälpa till att fuktar huden eller användas som ett alternativ till rakgelé.

Babyolja kan användas i massage för spädbarn och vuxna, samt för att skydda och mjukna ögonfransarna. Det hjälper också till att ta bort tillfälliga tatueringar, smink, färg, bubbelgummi och bandage lim från huden eller håret. Men hos vissa människor kan det täppa till porerna och leda till akne. Babyolja kan också användas för att rengöra öronen, eftersom det kan hjälpa till att mjuka och bryta upp öronvaxen. Det kan dock orsaka öroninfektion vid perforerad trumhinne, så det är viktigt att konsultera en läkare innan du använder den för att rengöra öronen.

Babyolja tas också ibland internt som ett laxermedel, eftersom det hjälper smörja in i tarmarna. Denna användning bör också rensas av en läkare, eftersom det kan ha potentiellt skadliga komplikationer. Till exempel, om oavsiktligt aspireras kan mineralolja skada lungorna. Babyolja bör förvaras utom räckhåll för barn, eftersom det kan vara farligt vid oavsiktlig intag eller aspiration.

Mineralolja har också ett antal hushållsändamål. Det kan användas för att polera och skydda trä, läder, silver och krom. Smörjegenskaperna gör det också bra att få tänger ur smycken, ta bort snäva ringar och lossa envisa dragkedjor. Mineralolja kan hjälpa till att fixa squeaky gångjärn på en dörr eller ett fönster också. En annan möjlig användning är att ta bort pris klistermärken, och resten de kan lämna bakom sig.