vad är snap-on proteser?

Snap-on proteser är ett modernt alternativ till proteser eller falska tänder som har varit tillgängliga under många år. Detta nyare alternativ är klassificerat som en överdimension, vilket innebär att enheten kommer att passa över och fästa vid antingen de underliggande naturliga tänderna som förblir eller för implantat som har inbäddats på strategiska punkter längs tandköttsledningarna. Det finns flera fördelar med snäpp-proteser samt ett antal skulder som bör övervägas.

En av de främsta fördelarna med dessa typer av proteser är att det inte finns något behov av att ta bort naturliga tänder som fortfarande är friska. Till skillnad från partiella tandplattor eller kompletta uppsättningar av proteser som kan kräva att tänderna ska dras för att uppnå önskad passform, passar snap-on proteser över alla kvarvarande tänder och fästs direkt på dem med snäppning, vilket ger en snygg men bekväm passform. Om ett antal naturliga tänder saknas kan implantat inbäddas i tandköttet och fungera som stöd för snap-ons. Många tycker att överdimensionens passform är överlägsen den hos traditionella proteser, och också mindre benägna att gnugga mot tandköttet och skapa irritation, eftersom enheterna fäster vid tänderna eller implantaten och inte på tandköttet.

En annan fördel med snap-ons är att enheterna vanligtvis är billigare än partiella eller kompletta protesplattor. Genom att använda en form för att fånga gjutet för överkänslorna är det möjligt att snabbt skapa en hel uppsättning övre och nedre proteser som passar perfekt för kunden, med lite eller inget förberedande arbete som krävs för att ta bort tänder eller bygga upp tandkött. Eftersom processen är mindre arbetsintensiv kan konsumenterna njuta av ett briljant leende för mindre än allt dentalarbete som krävs för att förbereda munnen för mottagande av proteser.

Medan snap-on proteser är ett bra alternativ för många människor, det finns ett par potentiella nackdelar att komma ihåg. I vissa fall kan det vara nödvändigt att föra befintliga tänder i en form som kommer att ge ett bättre ankar för överkänslorna. Det kan vara lite smärtsamt. Dessutom kan förändringar i munnen och tandköttet över tiden innebära att konsumenter som bär snäppproteserna kommer att upptäcka att passformen inte är lika snygg som tidigare, vilket gör det nödvändigt att monteras för en ny uppsättning. Innan du väljer det här alternativet över mer traditionella proteser, prata med din tandläkare om fördelarna och nackdelarna med det här alternativet. Detta gör det möjligt för dig att fatta ett välgrundat beslut om huruvida snäpp-proteser skulle vara det bästa sättet för din situation.