Vad är vanliga orsaker till återkommande jästinfektioner?

I de flesta fall orsakas återkommande jästinfektioner av fortsatt exponering för irriterande eller bakterier. En annan vanlig orsak till kroniska jästinfektioner kan vara en allergisk reaktion på vissa typer av preventivmedel. I vissa fall kan jästinfektioner orsakas av ett allvarligare underliggande tillstånd, såsom humant immunbristvirus (HIV). Typiskt är orsakerna till återkommande och isolerade jästinfektioner ofta desamma. Den primära skillnaden med återkommande fall är att orsaken inte har identifierats, så villkoret fortsätter att hända flera gånger.

Jästinfektioner orsakas typiskt av bakteriell uppbyggnad i skrotområdet. Detta gäller också med återkommande jästinfektioner. En viss mängd bakterieuppbyggnad runt skrotet anses vara normalt, men ibland ägget bakterierna eskalerar och resultatet är en jästinfektion.

Orsaker till eskalering av bakterier är ofta relaterade till att ha på sig underkläder eller byxor som är för snäva. Detta stör luftcirkulationen runt skrotet och förbättrar bakterieuppfödningsförhållandena. Om täta kläder är orsaken till jästinfektioner, kommer infektionerna sannolikt att fortsätta tills lösare klädstilar antas. Återkommande jästinfektioner kan också orsakas av dålig hygien. Att bära smutsiga underkläder eller inte bada, kan orsaka att bakterier sprids.

I vissa fall kan få-jästinfektioner om och om igen orsakas av vissa sjukdomar och tillstånd, såsom diabetes, HIV och multipel skleros. Kvinnor med diabetes verkar ha en högre förekomst av jästinfektioner, och detta antas bero på högre glukosnivåer i vätskor som släpps ut från slidan. HIV och multipel skleros är båda tillstånd som kan påverka immunförsvaret och kroppens svar på bakterier.

Många kvinnor försöker behandla jästinfektioner utan hjälp av en läkare. Många överkroppsbehandlingar har visat sig vara effektiva för att bekämpa bakterier som orsakar infektionerna. I allmänhet, om infektionen inte förbättras inom 7-10 dagar, borde en läkare troligen ha sett en läkare. Ibland kan jästinfektioner som inte svarar mot överköksbehandling inte vara jästinfektioner alls, men ett något allvarligare tillstånd som kallas vaginit. Vaginit har de flesta av samma symtom som en jästinfektion, men innehåller ofta en dålig lukt och en brännande känsla.

Vissa hälsovårdspersonal tror att kost kan spela en roll vid återkommande jästinfektioner. Kvinnor som äter dieter med högt socker och kolhydrater verkar vara mer benägna att jästinfektioner än de som äter dieter med hög protein och fiber. Dessutom tror vissa medicinska experter att att äta yoghurt på daglig basis kan bidra till att vaginala bakterier multipliceras.