Vilka är fördelarna med biomekanik för motion?

Studien av biomekanik för träning är analysen av krafterna i fysisk ansträngning på kroppens strukturer. Att studera effekterna av dessa styrkor har två huvudsakliga fördelar. För det första gör det möjligt för tränaren att förbättra tekniken och undvika skador. Det bidrar också till att förbättra prestanda och göra större fitnessvinster i styrka, kardiovaskulär träning och flexibilitet. Genom att använda biomekanik för träning gör det möjligt för en person att intelligent konstruera träningssessioner för att maximera vinster på kortast möjliga tid och på säkraste sätt.

Under träning, förblir kroppen fysisk stress för att bli starkare på något sätt, antingen genom att bygga muskelstorlek och styrka eller genom att öka kardiovaskulärsystemets effektivitet. Denna stress skapas genom att lyfta tunga vikter eller flytta kroppen på sätt som ökar hjärtfrekvens och andningshastigheter. Riktigt gjort skapar rörelserna kraft på benen och musklerna på ett sätt som orsakar mikroskopisk skada på muskelfibrer och påkänner ben och vävnad. Även om detta låter oönskade är det nödvändigt att göra muskler och kroppsvävnor starkare. När dessa små skador läker under några dagar är kroppen starkare än innan den tränade.

Att studera biomekanik för träning gör det möjligt för tränaren att förstå hur kroppen svarar på olika typer av träningsintensiteter, vinklar och positioner. Till exempel finns det många sätt att stärka quadricepsen, huvudmusiken går längs lårets framsida. Men vissa metoder engagerar olika omgivande muskler i olika grad, medan andra metoder kringgår dessa hjälpmuskler och isolerar quadriceps. Squatting övningar engagera inte bara quadriceps, men också hamstrings, gluteus maximus och dussintals andra muskler i kroppen i varierande grad.

Med detta exempel vidare kan quadriceps-muskeln också stärkas med hjälp av en benförlängningsmaskin, vilket innebär att man sitter med en vägd bar vid fotleden. Att rätta benet när du använder den här maskinen gör att quadricepsna arbetar med mycket mindre hjälp från de muskler som normalt kan hjälpa under rörelsen. Detta har flera effekter.

Först arbetar quadriceps-muskeln mer direkt och kan bygga koncentrerad styrka. Ändå ökar denna rörelse också krafter på knäet som kan orsaka skada över tiden, speciellt hos en idrottsman som tidigare haft knäskada. Att studera biomekanik för träning kommer att göra denna effekt tydligare så att tränaren kan välja lämpliga övningar.

Undvikande av skada är en annan anledning att studera biomekanik för motion. I det föregående exemplet utförde tränaren en häftig övning för att stärka benen, speciellt quadriceps. Att utföra träningen korrekt kommer att ha många fördelaktiga effekter på styrka och muskelstorlek. Om utövaren har dålig form och teknik kan biomekanisk analys avslöja faktum och hjälpa till att bestämma vilken typ av krafter dålig teknik kommer att utöva på omgivande leder och vävnader.

Genom sport och övningar biomekanisk mjukvara kan rörelser analyseras och korrigeras för att göra träningen säkrare. Om rörelsen känns rätt till tränaren kan det vara svårt att förstå hur man rätta till det. Genom biomekanisk observation och inspelning av rörelsen kan utövaren se sin rörelse som om han var en yttre observatör och korrigera den, förhindra skada.