Vilka är fördelarna med magnesium för artrit?

Magnesium och kalcium är mineraler som i rätt kombinationer inom en diet arbetar tillsammans för att utföra kemiska processer som främjar god muskel- och benhälsa i människokroppen. När de rekommenderade nivåerna av dessa mineraler hamnar i balans, kan magnesium inte dra kalcium från kosten till ben för att stärka dem. Istället samlar kalcium i mjuka vävnader, vilket är en orsak till en typ av artrit. Den rätta balansen mellan båda näringsämnena kan göra det möjligt för dessa mineraler att fungera korrekt i kroppen för att minska eller eliminera artrit-symptom.

Patienter med artrit och osteoporos är båda vanligtvis rekommenderade att höja mängden kalcium i kosten. När kalcium inte absorberas ordentligt, kan det dock inte hjälpa till att stärka ben och leder. Kalcium lagras i kroppen i mjuka vävnader om det inte omdirigeras till ben av magnesium. Magnesium, till skillnad från kalcium, lagras inte i kroppen och måste fyllas på dagligen. Studier har även visat att även när kalcium ges intravenöst, går det fortfarande till vävnader såvida inte magnesium administreras också.

Många läkare och nutritionister tror att både artrit och osteoporos kan orsakas delvis av magnesiumbrist, inte bara på grund av kalciummalabsorption, men också på grund av magnesiums förhållande till paratyroidhormon (PTH). Att ta magnesium för artrit undertrycker PTH: s verkningar, det hormon som produceras av kalcium, kallat kalcitonin, hjälper magnesium i denna undertryckande. PTH drar kalcium från benen och sätter den istället i mjuka vävnader, så att undertrycka denna aktivitet är av största vikt vid korrekt kalciumberikning av ben och tänder. Eftersom magnesium och kalium i höga doser skapar högre bentäthet, enligt studier och magnesium förloras dagligen, kan det vara fördelaktigt att ta magnesium för artrit som en del av kosten eller i tilläggsform.

Magnesium för artrit kan tas som ett oralt tillskott och kommer ofta i kombination med kalcium och kalium. Det kan också tas i receptform med kolin som ett icke-steroidt antiinflammatoriskt läkemedel för behandling av smärta, feber och inflammation. En läkare kan ordinera detta formulär om det anses nödvändigt som behandling.

En diet rik på magnesium kan innehålla nötter, hela korn som bovete, råg och brunt ris, och baljväxter som linser, delade ärter och de flesta sorter av bönor. Hela spannmålsprodukter, bönor, snacks av mandel och cashewnötter och gröna grönsaker kan tillsätta magnesium för artrit hela dagen. Tofu och skaldjur är både höga i magnesium också.